Lahti on mesta paikka

Lahden yössä partion 652 vanhemmat konstaapelit Kimmo Hyyrynen ja Minna Haapala saivat suoritettavakseen tehtäviä kohtalaisen vähän – mutta ne olivatkin sitä tiukempia vääntöjä. Hommat alkoivat 20 vaille kymmenen Kiveriöstä, jossa nuorisobileissä oli ilmoituksen mukaan ammuskeltu. Paikalle mentiin useamman partion voimin ja koirapoliisienkin kera. Selvisi, että kuuden alaikäisen juhlissa ei aseita ollut laukaistu vaan kyseessä oli ilkivaltainen, kahden tytön päästään keksimä ilmoitus. Tilanne oli kuitenkin vauhdikas, sillä talo tyhjennettiin ja kaikki lapsukaiset vietiin joko poliisilaitokselle tai heidän vanhemmilleen ilmoitettiin. Ilmoittajatytöt eivät tahtoneet tyytyä kohtaloonsa sitten millään vaan yrittivät venkoilla ja sylkivät Haapalaa kasvoihin. Tytöt jouduttiin raahaamaan poliisimaijaan hieman kovakouraisemmin. Ja syljeskelijöiden jäljiltä autokin meni pesuun.

Yhdeltätoista Pirttiharjussa partio pysäytti nuoren tytön, jonka autosta roikkui kummallista narua. Kyseessä oli tiemmä jonkinlainen vitsi, joka oli unohtunut takaluukkuun repsottamaan. Tämän jälkeen Hämeenkadulla sijaitsevan kerrostalon rappukäytävästä haettiin poliisille erittäin tuttu koditon kulkuri, joka örisi vinttikäytävässä ja pelotteli asukkaita. Tämä alan mies tahtoi hieman pullikoida mutta lopulta hänetkin saatiin pötkölleen hänelle niin tutuille pahnoille.

Hulluja nuo orimattilalaiset

Harjulassa suoritetussa liikennevalvonnassa ei eteen tullut suurempia rikkeitä. Niinpä partio lähti hakemaan Vesijärvenkadulta miestä, joka makoili ilmoituksen mukaan lumihangessa. Sieltähän mies löytyikin anteeksipyytelevänä ja katuvaisena. Hänet vietiin valtion kyydillä kotiin. Sitten olikin illan loppupainien aika ja tiu’un repiessä yökolmea nokka oli suunnattava Orimattilaan, jossa joukkotappelun tiimellyksessä paikalliseen poliisipartioonkin oli käyty käsiksi. Tilanne olikin kaoottinen ja erinäisiä tappeluja oli kylänraitilla käynnissä neljä. Jäi hieman epäselväksi, mistä koko tilanne oli lähtenyt mutta kovimmat pelimiehet haastoivat tosissaan konstaapeleita matsiin. Siinä ei voinut käydä hyvin. Kimmo Hyyrynen sai pientä iskua, kun häntä revittiin ryysyistä ja hän joutui turvautumaan voimakeinoihin. Eikä siinä vielä kaikki: Samaan syssyyn Orimattilasta haettiin vielä eräs avovaimonsa päälle käynyt miekkonen Lahteen rauhoittumaan. Kaikkiaan Orimattilasta lähti Lahden laitokselle kuusi ihmistä.

Päijät-Hämeen poliisin viikonloppu:

Rattijuopumuksia 3
Pahoinpitelyjä 2
Häiriökäyttäytymisiä 15
Kotihälytyksiä 15
Liikenneonnettomuuksia 2

Partioiden tehtäviä yhteensä 71

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä