Lappeenrannan poliisin matkassa

Etelä-Karjalan poliisilaitoksen vanhemmat konstaapelit Kimmo Kuivanen ja Raimo Vento eivät ole eilisen teeren poikia: Partiolla on työkokemusta yhteensä yli 70 vuoden edestä! Kyseessä saattaa olla yksi virkaiältään vanhimpia Suomessa toimivia poliisipartioita. Tosin kauan ei partio enää yhdessä työskentele - Kuivasella on edessään enää parisenkymmentä työvuoroa ennen ansaittua eläköitymistä.

Ennen puoltäyötä oli hiljaista kuin huopatossutehtaalla mutta heti lauantain puolella toinen partio sai hälytyksen Palloon, jossa nuoret mekkaloivat. Kuivanen ja Vento lähtivät tukipartioksi ja jututtivat pihalla ihan hyvin käyttäytyviä, vaikkakin olutta litkiviä nuorukaisia. Voisalmessa eräs nainen halusi välttämättä puhalluttaa itsensä tietääkseen olisiko aamulla 'muutoautonajo-kunnossa' mutta kun nainen lupasi kumota vielä puhalluksen jälkeen tuopposen tahi useamman, niin partio ei moiseen pelleilyyn suostunut.

Hieman ennen yhtä Leirin Prismaan sisään yritti hyvin sekava heppu, joka halusi kaljaostoksille. Mies puhalsi nollat mutta käytöksen perusteella oli partion syytä viedä hänet putkaan miettimään. Ilmeisesti kyseessä oli sama mies, joka joitakin vuosia aiemmin oli Lappeenrannan alueella syyllistynyt pikkukolttosiin. Nyt oli ainakin millä mällätä: Miehen taskusta löytyi lähes tonni rahaa, mikä on vallan poikkeuksellista.

Entinen kiekonheiton suomenmestari Vento pohti, että suurin työllistäjä viimeisten vuosien aikana alueella on ollut valtatie 6 rekkajonoineen ja venäläisine kaahaajineen. Kesäisin on vilskettä enemmänkin, kun ihmiset lähiseuduiltakin kokoontuvat Lappeenrannan torille. Kuivasen mielestä isoin muutos työssä on ollut sen teknistyminen - ilman tietokonetta ei enää tulisi työstä mitään kun kolmisenmymmentä vuotta sitten kaikki oli vielä manuaalista. Kimmo Kuivaselle itselleen muutos on käynyt oikein kivuttomasti.

Joutsenon kierroksella partio suoritti liikenteenvalvontaa ja sai hälytyksen erääseen baariin, jonka edustalla kuulemma juopunut makoili. Kaverit olivat kuitenkin miehen ehtineet toimittaa lämpimään jo ennen partiomme saapumista, joten tehtäväksi jäi vain valvoa porukan anniskeluliikkeestä purkautumista. Sama oli edessä myös Lappeenrannassa, jossa Divan edustalla muutama junkkari oli tappelevinaan mutta lähtivät kuitenkin Kuivasen napakasta kehotuksesta eri suuntiin.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä