Ojennukseksi ja opetukseksi

Ylikonstaapelit Pekka Vanhatalo ja Markku Aalto valvoivat kokeneella silmällä liikennettä Porin kaupunkialueella. Alkuillasta partio yhytti liikenteen seasta autoilevan poikajoukon, jolla oli kulkupelissään sumuvalot päällä. Oli pakko tarkistaa kuskin kunto - kuvitteliko tämä kenties ajavansa sumussa, vaikka sellaista ei ollut ilmassa. Kuski puhalsi nollat, kuten jokainen muukin tämän partion kohdalle sattunut autoilija.

Meriporissa oli syntynyt kahinaa virolaisten komennusmiesten ja alkuperäisväestön välille. Riidan aihe - suomalaisen työttömyys ja virolaisten työllisyys - oli kytenyt naapurusten kesken jo pitkään. Poliisin tulo paikalle rauhoitti tilanteen. Tällä kertaa riitti reipas sanan- ja äänenkäyttö - muihin aseisiin ei kukaan ollut tarttunut. Kaikki asianosaiset poistuivat julkisista tiloista omiin asuntoihinsa.

Erään ravintolan ulkopuolella selviteltiin, kuka oli käyttänyt baarin tanssilattialla jonkinlaista sähkötainnutinta. Syyllistä ei löytynyt. Silminnäkijöitä oli useita, mutta jäi epäselväksi, mitä he itse asiassa olivat nähneet.

Aamuyön tunteina partio ajeli kävelyvauhtia keskustan kävelykadulla, kun heidän huomionsa kiinnittyi pyörää kantavaan nuorukaiseen. Kiinnostusta herätti lisää se, että poliisit havaittuaan nuori mies jätti pyörän kadunkulmaan ja jatkoi matkaansa muina miehinä.

Poliisit huusivat miehen juttusille ja tämä myönsikin ottaneensa kulkupelin haltuunsa ilman lupaa. Pienen nuhtelun jälkeen mies komennettiin kantamaan lukittu pyörä takaisin sinne, mistä oli sen ottanutkin.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä