Pakkanen on paras poliisi

Yli parinkymmenen asteen pakkanen ja napakka pohjoistuuli lupailevat rauhallista iltaa: kansa ei tarkene jäädä turuille ja toreille nahistelemaan. Tosin edellisyönä kaupungissa on tehty tapon yritys, joten pelkän sääennustuksen varaan ei tehtävien määrää tai laatua voi laskea. Ylikonstaapeli Vesa Peltomäki ja vanhempi konstaapeli Sami Mannil liittyvät verkkoon ja alkavat odottaa tehtäviä

22.59 Ylikonstaapeli Peltomäki saa hätkeskuksesta ilmoituksen koulukodista karanneesta 13-vuotiaasta tytöstä. Tyttö on karannut jo kerran aiemmin samana päivänä ja ollut palattuaan erittäin aggressiivinen henkilökuntaa kohtaa. Kaksi partiota osallistuu etsintään.

23.16 Karkulainen löytyy onneksi pian ja hänet kuljetetaan hieman suljetumpaan laitokseen rauhoittumaan. Tytön matkaan lähtee naiskonstaapeli, joka tutkii, ettei tytölle jää teräviä esineitä, joilla hän voisi viillellä tai vahingoittaa itseään.

00.09 Lähiöpubi ilmoittaa asiakkaasta, joka häiriköi eikä suostu poistumaan pyynnöistä huolimatta. Pubin pihalla harmittoman oloinen mies pyytää poliiseilta lupaa saada ajaa pyörällään kotiin. Mies katoaa yöhön hieman mutkitellen, mutta tukevasti pystyssä pysyen.

00.50 Humalainen mies on käynyt ravintolassa useamman asiakkaan kimppuun ja saa sen ansiosta ranteisiinsa raudat. Ylikonstaapeli Peltomäen mukaan mies viedään nauttimaan "betoniterapiaa". Poliisilaitoksen pihalla herra pyytelee kovasti anteeksi ja ottaa kiltisti vastaan valtion tarjoaman yösijan.

02.21 Nuori mies uhmaa arktista kylmyyttä ja vetää vetoketjunsa auki baarin nurkalla. Tuloksena on puhuttelu poliisiautossa ja kotiinviemisiksi "kusisakot". Samaan aikaan, kun poliisi kirjoittaa pikavoittoa, lorottelee viisi muuta herrasmiestä samassa nurkassa, jonka epäonninen maijassa istuja hetkeä aiemmin merkitsi.

02.32 Vanhempi konstaapeli Mannil suuntaa maijan nokan kohti hotelli Tropiclandiaa, jossa ilmoittajan mukaan mies hajottaa hotellihuonetta. Hotellista todellakin löytyy kännissä öykkäröivä mies. Paiskotut tavarat ovat kuitenkin miehen omia eivätkä hotellin omaisuutta. Yhtä kaikki: mies pääsee putkan pahnoille, jotta muille hotellivieraille turvattaisiin yörauha.

03.10 Kristiinankaupungissa on syttynyt joukkotappelu ja Laihian partiota tarvitaan sinne avuksi. Koska Laihian partio on parasta aikaa kuljettamassa rattijuoppoa Vaasan sairaalaan verikokeeseen, lähtevät ylikonstaapeli Peltomäki ja vanhempi konstaapeli Mannil ajamaan Laihian partiota vastaan. Kasitien varressa vasta kortin saanut rattijuoppo vaihtaa autoa.

03.25 Laihian partio kääntää nokkansa kohti Kristiinankaupunkia ja partio Peltomäki -Mannil puolestaan suuntaavat asiakkaansa kanssa sairaalaan päivystykseen. Tämän jälkeen nuori mies pääsee putkaan, josta päivävuorolaiset kuljettavat hänet uuteen verikokeeseen neljän tunnin kuluttua.

Työvuoron aikana toinen partio nappaa kiinni edellisyön tapon yrityksessä epäillyt henkilöt.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä