Poliisin matkassa kulttuuripääkaupungissa

Oli Turun tammikuinen ilta ja maassa rauha. Ylikonstaapeli Matti Pippola kera parinsa, vk Vesa Jauhiaisen kävivät alkuillan ratoksi ja alkaneen kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi Stålarminkadulla tarkastamassa alakulttuuripääkaupunki-juhlallisuudet. Meno oli riehakasta mutta rauhallista. Tupakoijat palelivat ulkona ja kitarasankarit levittivät aatteen paloa sisällä. Kaikki hyvin, joten partio kävi toisella ravintolakeikalla Kaskenkadulla tarkistamassa, että kolmeksi päiväksi säppiin laitettu kuuluisa baari, joka oli syyllistynyt anniskelurikkomuksiin, todella oli säpissä. Jep, oli.

Pelti paukkuu ja Koraani repeää

Kastussa, Tampereentien risteyksessä, oli tapahtunut kolari, jossa kääntyvä ajoneuvo oli saanut suoraan menevän auton kylkeensä. Paikka on yksi Turun vilkkaimmin liikennöityjä ja täten siinä myös säännöllisesti pelti taittuu. Onneksi tälläkni kertaa vain pelti, sillä henkilövahingoilta vältyttiin. Kun liikennekin sujui paikalla hyvin, lähti partio kohti Vasaramäkeä, jossa ilmoituksen mukaan nuoriso bailasi kovaäänisesti. Ilmoitetussa osoitteessa ei kuitenkaan näkynyt ristinsielua, joten se oli huti.

Raunistulassa sen sijaan nuoria oli ja paljon olikin. Omakotitalosta juuri muuttanut tyttö ei tajunnut, että kerrostaloasunnossa pätevät meluamisen suhteen hieman erilaiset lait ja luukutti kavereineen stereoita täysillä. Leppoisa porukka oli tapauksesta pahoillaan ja lähtikin hyvällä juhlamielellä kohti keskustan menomestoja. Yhden aikoihin Yliopistonmäeltä soitettiin, että Muutos 2011-puolueen järjestämissä hevi-iltamissa oli revitty Koraani. Siinä meni kaiken nähneiltä poliiseiltakin ihmestyksen sormi hämmästyksen suuhun, kun piti ruveta selvittelemään, oliko lakia rikottu vai eikö. Kolmea muusikkoa kuitenkin loppujen lopuksi epäiltiin uskonrauhan rikkomisesta.

Rakko vie miestä

Kahdelta Eerikinkadulta raapaistiin kyytiin hieman itsepäinen pissaaja, joka ei halunnut millään uskoa, että moisesta tempauksesta poliisisetä tulee ja vie pahnoille ja kirjoittaa sakkolappusen vielä kaupan päälle. Ilta päättyi juopuneen makoilijan selliin viemiseen Humalistonkadulta ja torilla baarien kiinnimenoa tarkkaillen.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä