Poliisin matkassa Napapiirillä

Rovaniemen poliisin yöpuhde hiiihtolomalauantaina ei luvalla sanoen ollut niitä vilkkaimpia, mutta vanhemmat konstaapelit Jaakko Tastula ja Susanna Nuorala löysivät tästä huolimatta itsensä muun muassa selvittelemästä puukotustapausta Pohjolankadulla. Paikalle oli alunperin hälytetty toinen partio mutta tilanne asunnossa oli sen verran monimutkainen, että Nuorala ja Tastula ottivat epäillyn pahoinpitelijän omaan 'maijaansa' ja veivät kamarille miettimään tekosiaan. Sillä aikaa toisen partion konstaapelit selvittelivät tapahtumain kulkua.

Rasva palaa

Molemmat illan pääsankarit ovat viihtyneet Rovaniemellä mainiosti, onhan kyseessä Pohjois-Suomen pieni suuri kaupunki, jossa tekemisen puutteessa ei pääse kyllästymään mutta jossa toisaalta rauhallinen elämänrytmi on aina läsnä. Jaakko muisteli oman uransa ikävintä tapausta, Korkalovaarassa sattunutta pienen lapsen tappoa, joka jäi paitsi mieleen kummittelemaan, myös kasvatti sekä työssä että ihmisenä muutenkin. Puoli kahdelta partiomme piti Korkalovaarassa ratsiaa, jossa puhallettaviksi ajoi lähes yksinomaan taksikuskeja.

Kahdelta partio 219 sai hälytyksen Ounasmetsään. Espanjalainen vaihto-oppilaskaksikko oli kämpässään paistanut ranskalaisia, unohtanut ne hetkeksi ja syntynene rasvapalon vääräoppisesti koettaneet sammuttaa vedellä. Tuloksenahan siitä oli 'explosion', kuten Estefania-niminen tapahtuman osapuoli tilanteen määritteli. Onneksi sekä Estefania että hänen kämppiksensä selvisivät pintanaarmuin. Asuntokaan ei ollut muuta kuin pitkän tuuletuksen tarpeessa.

Petterin elämänmeno häiriintyy

Ounasvaaralla on loukkaantunut poro! Tällaisen ohjeistuksen saattelemana lähti partio seuraavaksi etsimään vammautunutta eläintä pitkin poikin Ounasvaaran rinteitä. Kuulemma piti makoilla otuksen tien varressa - silti saimme hetken aikaa terävin silmin tarkkailla ympäristöä, ennen kuin petteri löytyi. Ja kyllä, siellä se makoili, ja ei, ei ollut loukkaantumisesta tietoakaan. Kerrassaan harmistuneen oloisena ja hyväjalkaisena lähti poro pötkimään syvemmälle metsään partion tullessa hätyyttelemään.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä