Purjehdusta ja punssia Hangon Regatassa

Hangon regatta on Suomen suurimpia kansanjuhlia, jossa ei esiinny artisteja - eikä se purjehduskaan tunnu olevan pääasia. Hauskaa tuntuu silti piisaavan ja joillakin jopa liian hauskaa. Väkeä juhla jokatapauksessa kerää niin paljon, että poliisivoimaa jouduttiin pestaamaan Lohjaa ja Espoota myöten. Vk Tea Holm ensinmainitusta ja vk Juha Auruksenaho jälkimmäisestä kaupungista saivat yllättävän mutta mieluisan pestin tulla auttamaan paikallisia viranomaisia kesäiseen Hankoon. Seikkailu alkoi vesitornilta, jossa ryhmä nuoria oli juhlimassa kesäpäivää kiellettyjen liemien siivittäminä - alaikäisiltä kaatui turpeeseen konstaapelien toimesta tölkkitolkulla maltaista mehua. Vanhemmatkin saivat asiasta tiedon.

Mennään bussilla

Rantakalliolla oli monenlaista kekkulia vaarallisissa toimissa. Kertakäyttögrillien ja nuotioiden sytyttämisestä varoiteltiin, samoin hurjannäköisistä loikista kalliolta mereen! Monumentin luona kokoontuneesta väenpaljoudesta partio bongasi tytön, jolla olli mukanaan ja mahassaan reippasti viinaa, vaikka oli alaikäinen. Soitto isälle ei mennyt ihan putkeen - tyttö meni ja teki vanhan valesoittojäynän eli luurin toisessa päässä olikin miespuolinen kaveri esittämässä mukamas tytön isää. Tästä eivät poliisit pitäneet vaan tyttöä vietiin tämän jälkeen maijaan ja edelleen poliisikamarille sosiaaliviranomiasen pakeille. Kaiken lisäksi tytön iäksi osoittautui vasta 14 vuotta!

Satamassa Jare & VilleGalle pauhasi venebileissä ja meininki oli ylimmillään, kun tuli ilmoitus rannalla sammuneena pötköttelevästä miehestä. Partiomme nosti juopuneen ja kuljetti Regattaa varten paikkakunnalle tuotuun HKL:n siniseen bussiin. Bussi toimi liikaa ottaneiden selviämisasemana ja sillä voitiin kuljetella suurempia määriä kerrallaan sitten varsinaisiin putkatiloihin. Regatta-lauantain rauhallisuudesta kertoo, että Auruksenahon ja Holmin paikalle tuoma mies oli illan ensimmäinen asiakas.

Väärä porukka - musta silmä

Liikennevalvonnassa isoja ongelmia aiheutti Appelgrenintien väliaikainen muuttaminen yksisuuntaiseksi festivaalien ajaksi. Moni ei tästä kiellosta tiennyt tai väliaikaista kieltomerkkiä huomannut. Puhalluskokeitakin partio ahkerasti suoritti mutta onneksi hankolaiset olivat fiksusti ratissa vesilinjalla. Mazda-kuski sai Merikadulla tosin huomautuksen pidettyään kyydissä seitsemää ihmistä. Kasinon eteen nurmikolle taas oli pariskunta sammunut mutta mies tokeni ja lupaili pitää mussukastaan huolta, joten kyyhkyläiset välttyivät 'bussireissulta'. Yökerho Tivolin edessä päivystäessään partion silmien alla sattui pahoinpitely, jossa eräs poliisin vanha tuttu iski nyrkillä naamaan nuorukaista, joka oli ilmeisesti sisällä katsellut väärällä silmällä vääriä ihmisiä. Lyöjän kiinniottaminen ei ollut hankalaa, koska mies järkevästi suoritti tekosensa poliisimaijan edessä.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä