Tampereen poliisin matkassa

TAMPERE 7.2. 2009

YK Juha Hyttinen ja VK Lasse Laine olivat partion 348 jäsenet lauantaiyön kiriessä kohti sunnuntai-aamua. Kuten niin usein, oli partion nytkin käytävä Särkänniemen yläparkkipaikalla tarkkailemassa nuorten kruisailua. Aikaansa kaasuttelemalla viettävät pojat ovat kohonneet jonkinlaiseksi riesaksi Onkiniemen ja Amurin liepeillä. Vain viikkoa aiemmin oli nuorten miesten kilpa-ajo vaatinut kolme loukkaantumista Särkänniemessä. Silti nytkin oli autoja iso liuta parkkipaikkaa kiertelemässä.

Kymmeneltä hälytettiin ravintola Laternasta Puutarhakadulta, että siellä on jääpuikkoja tippunut katolta ihmisten päähän. Poliisien tehtäväksi jäi kietoa poliisinauhaa etelänpuoleisen jalkakäytävän käytön estämiseksi, sillä katolta roikkuvat lumilipat näyttivät totisesti uhkaavilta. Tosin aika pian tämän jälkeen nosturiauto tulikin jo auttamaan tilannetta. Toinen partio sai tehtäväkseen hakea portsarin kimppuun käyneen riehujan ravintola Gloriasta Hämeenkadulta ja 348 lähti myös paikalle. Apua ei toinen partio kuitenkaan tarvinnut, sillä riehuja oli jo taltutettu ja käsiraudoissa matkalla Sorin piiriin. Äkkiä poliisiradiosta kuului melkoisen vakavan oloinen ilmoitus.

Oriveden traaginen onnettomuus

Valtatiellä 9 Oriveden kohdalla oli sattunut tiedon mukaan todella iso onnettomuus. Kahden auton nokkakolari. Useampia loukkaantuneita, näin tiedotettiin. Ainakin yksi kuollut. Partio lähti näillä alkutiedoilla kohti Orivettä, samoin kuin muutama partio Kangasalta sekä ambulansseja, palomiehiä ja onnettomuustutkijoita. 

Jyväskylän suunnasta tulleen Seatin kuljettaja oli ilmeisestikin nukahtanut rattiin ja iskeytynyt kovalla vauhdilla päin Tampereen suunnasta tullutta Fiatia. Fiatia ajanut 28-vuotias nainen sai heti surmansa, Seatissa kuljettaja ja matkustaja vietiin monivammapotilaina TaYS:aan.

Jälkien siivoaminen ja liikenteen ohjaaminen kiertotielle veivät aikansa. Tutkijat ottivat kuvia ja analysoivat tilannetta. 

Menehtyneen naisen omaisille pyrittiin ilmoittamaan traagisesta tapauksesta heti yöllä. 

Juha Hyttisen mukaan tämänkaltaisiin tilanteisiin ei koskaan voi kunnolla valmistautua, vaikka sitä kuinka koulussakin opastetaan.

Tampellan tappelijat

Aamuyöllä puoli kolmen aikoihin Lapintieltä tuli ilmoitus, että siellä oli kuuden ihmisen joukkotappelu. Ja totta, miestä makasi maassa kuin Raatteentiellä konsanaan. Selvisi, että riehumisen aloittanut pääpukari oli jostain kaivanut esiin kaasusumutteen ja sumutellut sillä päin kolmea nuorta miestä. Siitä, oliko tilanne alkanut suukovusta jo aiemmin, oli erilaisia todistuksia riippuen kertojasta. Jokatapauksessa erittäin sekavan tilanteen osapuolet vietiin kukin Hatanpään ensiapuun tarkastettaviksi joko tappeluvammojen tai sumutteen aiheuttamien silmävammojen vuoksi. Kaasua naamaansa saaneiden tuska oli hirmuinen. Edes vesi ei tahtonut millään auttaa moisessa kivussa. Tutkijoille tappelussa lienee pala purtavaksi, sillä osapuolia oli monta.

Raportti Tampereen poliisin yöstä täydentyy ensi viikolla…

Pirkanmaan poliisin viikonloppu:

pahoinpitelyjä 15
ryöstöjä 1
rattijuopumuksia 18
varkauksia 16
huumausainerikoksia 8

Partioiden hälytystehtäviä yhteensä 656
joista Tampereella 356

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä