Vantaan poliisin matkassa

VANTAA 23.1.2009

Vantaa kuuluu nykyään Itä-Uudenmaan kihlakuntaan mutta partiomme 602, jonka muodostivat ylikonstaapeli Kari-Pekka Raulahti ja vanhempi konstaapeli Sami Sulosalmi, keskittyi yövuorossaan Tikkurilan alueen tehtäviin. Tarvittaessa toki heidänkin työalueensa ulottuu aina Ruotsinpyhtäälle saakka. Kihlakuntauudistus on sujunut miesten mielestä hyvin - pieniä lapsentauteja toki on kuten aina suurissa orginisaatiomuutoksissa. Kohti parempaa kuitenkin mennään.

Lukko-ongelmia

Kymmenen yli kahdeksan partiomme haki Pähkinärinteeltä kaksi pahoinpitelystä epäiltyä henkilöä mukaansa. Mutkia matkaan toi, että poliisit eivät ensin päässeet rapun alaovesta sisään mutta kuin sattuman kaupalla epäillyn pariskunnan miesosapuoli ilmestyi paikalle. Hänen avaimillaan konstaapelit noutivat maijan kyytiin myös hänen avovaimonsa. Epäiltyjä ei ehditty viedä edes Tikkurilan poliisilaitokselle saakka, kun Variston Kodin Ykkösestä tuli kiireellinen hälytys vartijalta. Hän oli ottanut kiinni miehen ja naisen myymälävarkaudesta epäiltynä eivätkä nämä oikein pitäneet vartijan toimista. Mies oli hamunnut tilanteessa puukkoakin. Poliisit selvittelivät tilannetta ja varsin yhteistyökykyiseksi muuttunut mies otettiin kyytiin. Toinen partio vei mukaansa tilanteessa riehuneen naisen. Heidän autonsa oli aivan täynnä kaikenlaista tavaraa, jota äkkisilmäyksen perusteella poliisi piti anastettuna. Auton avaimia ei kuitenkaan löytynyt mistään, joten se oli jätettävä tavaratalon pihaan. Poliisikamarilla miehelle tehtiin perusteellinen ruumiintarkastus, sillä hänen hallustaan löytyi nokare kannabista.

 

Punk elää!

Kahden pitkäkestoisen tehtävän takia aikarauta ehti jo puolilleöin kun partio vapautui tarkkailemaan Tikkurilan yön kulkua. Erään ravintolan portsari ilmoitti kahdeksan hengen nuorisoporukasta, jotka olivat yrittäneet sisään väärennetyillä papereilla. Hieman punkahtava joukkio oli helppo tunnistaa katukuvasta - sitten koko juopunut oktetti maijan perukoille ja asiaa selvittelemään pahnoille. Iloinen poppoo ei juuri tehnyt vastarintaa vaan myönsi auliisti, että papereita on skannailtu ja alkoholiakin on juotu. Kovamaksaisimman pojan promillet hipoivat jo kahta. Sulosalmen ja Raulahden seuraava urakka olikin soittaa kaikkien vanhemmille ja pyytää näitä hakemaan nuorensa poies. Ryhmän repuista löytyneet alkomahoolit virutettiin viemäriin. Jossain vaiheessa poliisiasemalle ilmaantui vapaaehtoisesti kolme oikeamielistä nuorukaista, jotka myös myönsivät olleensa mukana baariinpyrkimis-operaatiossa. He olivat ilmeisesti ehtineet livistää karkuun, kun partio Vehkapolulla nuoret yhytti. Kaikki huoltajat saatiin kiinni, nuoret kotiin selviäm,än ja matka saattoi jatkua.

 

Kylmää kyytiä

Loppuyö oli yllättäen aika hiljainen. Eräästä rivitalohuoneistosta kuului hätäilmoituksen naisen kovaäänistä avunhuutoa mutta paikalle aiemmin ehtinyt toinen partio sai tilanteen nopeasti haltuun ilman isompaa hätää. Tuusulanväylää ajellut mahdollinen rattijuoppokin ehti partiolta hävitä taivaan tuuliin ja yön pimeyteen. Pakkalassa sen sijaan poliisiparimme kävi huomauttamassa nuorta tyttöä, joka kavereineen huudatti stereoita melkoisen lujaa kolmelta yöllä. Naapureiden onneksi tytöt uskoivat kerrasta. Vehkapolulla juovuspäissään kaatuillut miekkonen joutui tahtomattaan poliisiputkaan nukuskelemaan ja neljän aikaan poliisi sai vielä ilmoituksen vähissä vaatteissa Kielotiellä liikkuvasta nuoresta naisesta. Tyttönen löytyikin mutta ihan hyvävoimaisena ja vailla hätää. Odotteli hän vaan ystäväänsä noutamaan. Ystävä saapuikin ja riemu oli rajaton. Työvuoro on aina kiva päättää iloisiin tunnelmiin.

Itä-Uudenmaan poliisin viikonloppu:

vahingontekoja 10
huumausainerikoksia 2
pahoinpitelyjä 14
rattijuopumuksia 13
kotihälytyksiä 62

partioiden hälytystehtäviä yhteensä 306
joista Vantaalla 229

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä