Viinaa, väkivaltaa ja mopoauton vilahdus

Klo 21.05 Saatanan lelupojat!

Ylikonstaapelit Petri Tofferi ja Andreas Furu saavat illan avauskeikaksi isän ja pojan välisen riidan selvittelyn. Jo matkalla radiosta kantautuu tieto tilanteen rauhoittumisesta, mutta partio päättää varmistaa asian. Totta se onkin: nyrkit eivät sisällä heilu, mutta pitkän neuvottelun jälkeen perhe ei pääse yhteisymmärrykseen siitä, asuuko poika vanhempiansa luona vai jossain aivan muualla. Poliisit päättävät viedä pojan toisaalle turvatakseen rauhallisen illan ja tässä kohtaa on vielä epäselvää, onko osoite putka vai jonkun kaverin kämppä. Poika kuitenkin ratkaisee tilanteen partion puolesta, sillä maijan oven sulkeutuessa hän alkaa tosissaan testata, kuinka paljon kuljetuskopin seinät kestävät.
- Saatanen lelupojat! Nahoissanne saatte tuntea, kyydittävä karjuu. Sitten hän uhkailee kovemmin, kiroilee lisää, potkii ja lyö niin, että maijan seinät paukkuvat tosissaan.
- Osoite ei ole enää epäselvä, isänsä oli oikeassa, ylikonstaapeli Tofferi toteaa partiokaverilleen.
Kokkolan poliisilaitoksen pihalla herra ymmärtää sentään olla jatkatta väkivaltaista käytöstään ja sanallista uhkailuaan. Onkin kuulemma erittäin harvinaista, että putkaan joutuva jatkaisi vastaan laittamista enää tässä kohtaa.

Klo 23.15 Hermannin nuorisoseura

Nuori mies makaa täysin tuupertuneena lumi-räntä-vesikasassa. Poliisit kyselevät, onko hän satuttanut itsensä.
- En oo, mä reenaan ja mua ei kukaan tuu moukkaan, kuuluu rehvakas vastaus maasta. Viis siitä, että omat jalat eivät kanna. Partio auttaa miehen pystyyn ja tekee tapoihin kuuluvan turvatarkastuksen. "Reenaava" asiakas jakaa lisää tietoa itsestään.
- Mulla ei oo piikkejä. Mä vihaan kaikkia, jotka käyttää huumeita, hän valistaa samalla, kun koittaa poliisien kannattelemana nousta maijan kyytiin.
Partioauto suuntaa nokkansa asuntokoti Hermanniin, joka palvelee Kokkolan päihdeongelmaisia. Hermannin työntekijä huhuilee ovelta, tulisiko kadulle tuupertunut juhlija yöksi sumppuun. Se sopii miehelle ja partio jatkaa matkaansa seuraavalle tehtävälle.

Klo 01.55 Vaarallinen osuma

Keskustassa on tapahtunut liikenneonnettomuus, jonka osapuolina ovat jalankulkija ja mopoauto. Uhri on saanut kunnon osuman ja mopoauto puolestaan paennut paikalta. Onnettomuudella on kuitenkin runsaasti silminnäkijöitä. He kertovat paikalta livistäneen kuskin olleen nainen ja kulkupelin hopeinen. Silminäkijöiden mukaan mopoauto ei edes yrittänyt jarruttaa.
- Etukulmaan osu aika helkkarin kovaa, yksi tilanteen nähnyt nuorimies kertoo.
Tässä kohtaa ylikonstaapelit Tofferi ja Furu ovat vielä autuaan tietämättömiä siitä, että nurkan takana on käynnissä tappelu. Pian parikin huolestunutta kansalaista ilmoittaa jonkun makaavan tajuttomana maassa ja partio nostaa kytkintä.

Klo 02.15 Tilanne on sekava

Uhri makaa maassa ja hänen päässään on valtava kuhmu. Tunnelma paikalla on kaoottinen, kun tusina ihmistä koittaa puhua yhtä aikaa. Osa haluaa kertoa tietonsa, osalla on sanansa sanottavana ulkomaalaistaustaisista tekijöistä. Ryhmät ovat ilmeisesti huudelleet toisilleen baarissa ennen tappelua.
- V***n s*****t, ei käy päivääkään töissä ja hakkaa suomalaisia, joku kiljuu. Toinen esittelee ylpeänä kuvaajalle paitaansa, jossa lukee: "V*****e vaan!!! Saunan takana on vielä tilaa..."
Ylikonstaapeli Furu saa lopulta porukan aisoihin ja selviää, että paikalta paenneeseen ryhmään on kuulunut viitisen henkilöä. Tapahtumien kulku ei kuitenkaan selkiydy partiolle.
- Tilanne on sekava, erittäin sekava. Mutta eiköhän se tästä huomenna ala kirkastua, kunhan tämä porukka ensin selviää, ylikonstaapeli Tofferi sanoo samaan aikaan, kun ambulanssi lähtee kuljettamaan tajunsa hetkeksi menettänyttä nuorta miestä sairaalaan paikkailtavaksi.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä