Wanaja rokkaa ja räyhää

Hämeenlinnan Linnapuistoon oli kerääntynyt iso joukko nuorenpuoleista porukkaa kuuntelemaan Manic Street Prechersia ja Suomen parhaita artisteja otsakkeella WanajaRock. Missä paljon väkeä, siellä myöskin virkavalta. Heitä edustivat muunmuassa vanhemmat konstaapoelit Seppo Perko ja Panu Kerttula. Rokkialuetta kierreltyään saivat he oudon hälytyksen Janakkalan Haittiin, jossa soittaja kertoi erään juuri valmistuneen kalaportaan kivestä pilkistäneen nallijohtoja. Hälytys oli Tepo eli räjähdysaineisiin liittyvä ja Kerttula sattuu olemaan alan spesialisti, joten siinäpä riittikin urakkaa seuraaviksi tunneiksi. Kerttula yritti saada nallijohtimia pois vetämällä eristysnauhalla ja suihkuttamalla kiven reiän täyteen vettä, tuloksetta. Vasta kova vesipaine auttaisi, joten paikalle oli kutsuttava palokunta Turengista. Suuri ruisku auttoikin ja johdot sekä täkkäys saatiin irrotettua. Huolimatonta oli toiminta urakoitsijalta, moitiskelivat ison homman jälkeen Kerttula ja Perko.

Rähinäviina rulettaa

Tarvasmäessä puoli kahdeltatoista nuorukainen oli viittä vaille saada sakot ajettuaan Bemullaan liian kapeilla takarenkailla. Partioparin hellämielisyys (kyydissä istuneella tyttöystävällä sattui olemaan syntymäpäivä) pelasti pojan mutta renkaat oli uusittava välittömästi tai seuraavalla kerralla ei enää matka jatkuisi. Partiomme jatkoi Linnanpuistoon, jossa festivaalialuetta juuri suljettiin. Kuumassa kesäyössä porukkaa jäi tungeksimaan paikalle runsain mitoin ja joku päätti juhlistaa tilannetta ilotulittein. Räjäyttelijää ei saatu kiinni mutta Raatihuoneenkadun risteyksessä naiseltaan litsarin saanut mies saatiin. Nainen oli paikalta jo häipynyt ja neuvo oli, että nyt iisimmin, molemmat.

Jo aiemmin illalla eräs miekkonen oli hukannut lompakkonsa ja sen ystävällinen iäkäs nainen toimitti Kerttulan hoiviin. Hän yritti soittaa tuloksetta lompakon omistajalle. Puoli kahdelta omistaja oli havahtunut siihen, että jotain tärkeää takataskusta uupuu ja otti yhteyttä partioon. Konstaapelit sopivat tapaamisen Torille, jossa lämiskänsä hukannut mies sai omaisuutensa takaisin ja kaikki oli taas hyvin. Hyvin ei tosin ollut asiat sillä parivaljakolla, joka mätki toisiaan antaumuksella Sibeliuksenkadulla. Sekavan tilanteen seurauksena kummatkin pistettiin marssimaan eri suuntiin ja kehotettiin tulemaan aamulla laitokselle, mikäli rikosilmoitusaie on vielä aktuelli.

Nenästä verta muttei sielusta kultaa

Loimalahdessa remuava rymyporukka aiheutti nukkumaan jo haluaville naapureille ongelmia. Partio joutui puuttumaan tilanteeseen kovasanaisesti ja lopulta itsepäiset veikkoset saatiinkin auton kyytiin ja pois piha-alueelta mekkaloimasta. Torilla Perko ja Kerttula vahtivat vielä yöelämää baarien sulkeuduttua ja eräs riitaa haastanut kuumakalle tuli verissäpäin asioimaan. Miestä kehotettiin näyttämään vammansa ambulanssissa ja koska silminnäkijöiden mukaan tämä itse oli epäselvän tilanteen aloittanut, päätti partio olla puuttumatta sen enempää tapaukseen.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä