Itsenäisyysjuhlintaa Oulussa

Pohjoisen pääkaupungissa Oulussa juhlittiin itsenäisyyspäivän aattoa pikkujouluhengessä. Ouluhalliin oli kokoontunut ainakin 6500 juhlijaa. Lisäksi kaupunkiin oli normaaliin lauantaiseen tapaan kertynyt juhlijoita ympäri pohjoista Suomea. Oulun poliisi oli varautunut viikonloppuun lisäämällä partioiden määrää kentällä. Erityisessä seurannassa oli luonnollisesti vilkas keskustan alue.

Ylikonstaapeli Jyrki Kiviranta ja nuorempi konstaapeli Kirsi Launonen aloittivat työvuoron noutamalla väsähtäneen kanta-asiakkaan rautatieaseman kahvilan edestä. Mies pääsi pahnoille lepäilemään, ettei viika vilu pääse yössä yllättämään.

Ouluhalliin kokoontunut väki juhli rauhallisesti, olihan kyseessä aikuisempi väki. Vain muutama häirikkö piti hakea rauhoittumaan. Yhdentoista aikaan illalla partio sai ilmoituksen lähiöstä, jossa nuorisoporukka oli häiriköinyt taksista noussutta naista. Pienen kilpajuoksun jälkeen muutama nuori jäi juttelemaan poliisin kanssa ja tilanne päättyi siihen, että poliisi soitteli alle 15-vuotiaiden lasten vanhemmille ja passitti lapset kotiin.

Yhden aikaan partiolle ilmoitettiin verisestä miehestä, joka toikkaroi keskellä tietä ilman päällysvaatteita. Kävi ilmi, että mies oli aika kaukana kotoaan, mutta vammat osoittautuivat vain kaatumisen seurauksena syntyneiksi naarmuiksi, joita mies ei itse ollut edes huomannut. Paikalle tullut toinen partio toimitti miehen perheensä luokse.

Itsenäisyyspäivän vastaisena yönä Oulussa tapahtui useita itsetuhoisia uhkauksia, jonka seurauksena 12 asetta takavarikoitiin uhkaajilta. Vuoron päätteeksi Jyrki Kiviranta, joka johtaa vaarallisiin tehtäviin erikoistunutta ryhmää, joutui jättämään partiointitehtävät ja siirtymään piiritystilanteeseen Haukiputaalle. Kirsi Launosen pariksi loppuvuoron ajaksi tuli kenttäjohtaja Tero Hölttä.

Kun baarit sulkeutuivat ja kansalaisten kansoittamat taksijonot lopulta purkautuivat, hiljeni Oulu itsenäisyyspäivän pyhän viettoon.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä