Kallo löytyi jo 2002 - rikos ratkesi vasta 2008. Miksi?

Poliisi-tv:ssäkin etsittiin Pentti Tapani Linnantoa maaliskuussa 2001, pari kuukautta hänen katoamisensa jälkeen. Viimeinen havainto Linnannosta oli tammikuun 25. päivältä. Linnanto pysyi kateissa aina syksyyn 2008 saakka, jolloin Jyväskylän poliisi sai vihiä henkirikoksesta, jonka uhriksi Linnanto olisi joutunut.

Lokakuussa 2002 Längelmäeltä löytyi pääkallo. Sen löysi hirvestäjä, joka toimitti löytönsä Oriveden poliisille. Orivedellä ei ollut avoinna juttua, johon kallo olisi sopinut, niinpä se toimitettiin laboratoriotutkimuksiin. Niissä selvisi, että kallo kuului miehelle, iältään 25-40 -vuotiaalle. Samalla nähtiin, ettei kyseessä voinut olla mikään sodanaikainen jäännös, sillä hampaat oli paikattu uudenaikaisin menetelmin.

Oriveden poliisi sai keskusrikospoliisilta listan kaikista Suomessa kadonneista henkilöistä, mutta sopivaa tapausta ei tuntunut löytyvän. Ei, ennenkuin Jyväskylän poliisi sai vihjeen siitä, että Längelmäen kallo saattaisi kuulua Linnannolle. Koska Linnannosta ei hänen elinaikanaan oltu taltioitu DNA-näytettä poliisin rekisteriin, ei kalloa voitu siten identifioida. Sen sijaan hammaskartoilla saatiin varmistettua kallon henkilöllisyys.

Poliisi pitää juttua nyt pääosin selvitettynä. Kaksi henkirikokseen osallistuneista on kuollut, mutta tapauksiin ei liity henkirikosta. Kaksi miestä on vangittuna ja he ovat tunnustaneet teon. Motiivin osalta poliisi ei osaa sanoa muuta, kuin että syytetyt ovat kertoneet olleensa teon aikaan kiinnostuneita saatananpalvonnasta. Ilmeisen satunnaisesti seurueeseen ajautuneen Linnannon henkirikos on siis saattanut olla jonkinlainen rituaalisurma. Varmaa on kuitenkin vain se, että tapaukseen on liittynyt voimakasta päihteiden käyttöä.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä