Nettisalapoliiseille töitä

Keskusrikospoliisissa on tutkittu viime päivinä näkyvien suomalaispoliitikkojen tappouhkauksia. Esimerkiksi netissä esitetty tappouhkaus ei mene enää huumorin, maahanmuuttopolitiikan kritiikin tai ilmaisunvapauden piikkiin. Uhkaajia ja rasistisia kiihottajia epäillään ihan oikeista rikoksista.

Näitä oikeita rikosnimikkeitä ovat esimerkiksi laiton uhkaus, herjaaminen, kunnianloukkaus sekä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Mikäli joku intoutuisi sanoista väkivallantekoihin, nettiuhkaajaa saattaa odottaa leivätön pöytä ja epäily rikokseen yllytyksestä.

Maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin tapauksen pääepäiltyä on jo kuultu ja hän on myöntänytkin tekonsa. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Göran Wennqvistin mukaan epäillyllä on historiassaan myös aikaisempia maahanmuuttovastaisia tekoja.
Tällä hetkellä poliisi selvittää, epäilläänkö myös osaa facebook-sivustolle kirjautuneista kirjoittajista rikoksista?

Sen sijaan Palautus.org-sivustolla Suomen korkeinta valtiojohtoa uhanneita tahoja poliisi ei ole vielä pystynyt selvittämään. Tämän päivän tieto keskusrikospoliisista on se, että poliisilla on tutkinnassa kaksi muutakin sivustoa, joilla näkyvien poliitikkojen henkeä uhataan.

Tutkinnajohtaja Wennqvist toivoo, että netissä roikkuvat "salapoliisit" voisivat auttaa poliisia, mikäli he pystyvät selvittämään, keiden tuottamia ovat nämä maahanmuuttovastaiset uhkaussivustot ovat?

- Nämä nettisalapoliisit varmasti myös tietävät, että poliisi.fi -sivulta löytyvät linkit, joilla voi antaa nettivihjeitä ja siellä on myös puhelinnumeroita, joihin voi soittaa tietonsa, kertoo Wennqvist.

KRP:n nettivihjeitä voi antaa osoitteessa: www.poliisi.fi/nettivinkki. Myös Poliisi-tv:n vihjepuhelimeen 0800-14555 voi soittaa tietonsa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä