Pasi Hyvätti – Vuoden poliisi 2009

Suomessa voi rikastua epärehellisellä työllä, mutta poliisi ja muut viranomaiset tekevät kaikkensa, että tämä olisi mahdollisimman vaikeaa.

Varsinais-Suomen talousrikostutkinta on saanut erinomaisia tuloksia rikoshyödyn takavarikoimisessa ja yksi tärkeimpiä lenkkejä tässä työssä on Vuoden poliisi 2009 Pasi Hyvätti Suomen Turusta.

Pasi Hyvätti valmistui poliisiksi v. 1984 ja siirtyi rikostorjuntatehtäviin vuonna 1987. Pisimpään Hyvätti on viihtynyt rikoshyödyn jäljittäjän tehtävissä.

- Rikoshyödyn jäljittäjän tehtävä ei ole suinkaan tylsää. Usein seurataan epäiltyjä kiinnostavissa paikoissa, selvitellään miten epäillyt elävät.

Viime vuosina Pasi Hyvätti on ollut kehittämässä viranomaisyhteistyötä liiketoimintakiellon valvonnassa niin Suomessa kuin Suomen ja Viron välillä. Monet liiketoimintakiellon saaneet epärehelliset liikemiehet toimivat näet Virosta käsin.

Hyvätti on ollut viimeisen vuoden virkavapaalla varsinaisesta tehtävästään ja toimii keskusrikospoliisin Turun yksikössä rikoshyödyn jäljittämisessä ja takaisinsaannin organisoinnissa.


Talousrikostutkijana ei voi puhua vapautuneesti työstään kenellekään ulkopuoliselle. Monet asiat ovat salassa pidettäviä.
Hyvätille antaa tässä tärkeää vastapainoa rakas harrastus jalkapallo.

- Jalkapallon parissa voi olla avoimesti ihmisten kanssa. Ja jalkapallokatsomossa, erityisesti oman seuran FC Interin peleissä voi päästää tunteet enemmän valloilleen.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> Areenaan



Muualla Yle.fi:ssä