Poliisi-TV Riihimäki-Rockissa

Rixu-rollin nimelläkin joskus tunnettu festivaali kerää aina Lasimuseon alueen täyteen juhlakansaa, joko porttien sisälle tai ulkopuolelle. Sisäpuolen järjestyshäiriöt hoitavat järjestysmiehet, alueen ulkopuolella tilanteeseen puuttuvat poliisit, heidän joukossaan vanhemmat konstaapelit Janne Sahla ja Timo Kasanko. Järkkärien jututus ja alueella käyskentely osoittivat, että homma oli hanskassa ja kansa viihtyi mm. teknolegenda Scooterin keikuttaessa lannettaan kuin nuorempi Elvis. Alueen ulkopuolella eräs 16-vuotias tyttö oli nauttinut ilakoinnin tiimellyksessä rairai-juomaa siinä määrin, että vatsalaukun sisältö oli materialisoitunut nurmikolle. Hänen paikkansa oli tyrmä, josta äiti sai sammuneen tyttären hakemaan tulla.

Sattuu aika vähäsen!

Partiomme 560 lähti etsimään tuloksetta kahden eri ilmoituksen perusteella henkilöitä: Ensinnäkin joku nainen oli etälamauttimella riehunut Lasimuseon alueella ja toisekseen nuoren tytön kerrotiin hoipertelevan samoilla seuduilla vailla älliä saati suuntaa. Kumpaakaan ei yhytetty. Mutta kuin onnenpotkusta kaksi partioita pääsi voiksi riidan väliin saamalla samalla aikaa eri paikoissa kiinni eräänkin rähinöinnin aloittajan ja uhrin. Uhrilta oli hammas mennyt poikki ja kipu oli *sensuroitu*. Ambulanssi tuli hoitamaan hakattua ja toinen partio otti epäillyn hoteisiinsa.

Illan kuumottavin tehtävä tuli Hausjärven pikkukylään, jossa mies oli ilmoituksen mukaan tappanut pienen koiransa ja uhkaili vaimoaan samalla kohtalolla. Paikalle mentiin kahdella partiolla ja tosimielellä, sillä miehellä oli ilmeisesti kättä pidempääkin saatavilla. Partiot lähestyivät taloa eri suunnista ja saivat nopeasti näköyhteyden mieheen. Kiinniotto sujui epäillyn päihtymisestä johtuen sangen rauhallisesti. Koiraa ei löytynyt. Mies kiisti tehneensä yhtään mitään.

Loppuilta on ärhäkkää

Sipusaaressa pubin edessä oli tullut nahinaa, jota partio lähti seuraavaksi selvittelemään. Joku oli lyönyt tai töninyt jotakuta toista eikä kellään ollut vaatimuksia minkään suhteen. Ota siitä nbyt sitten tolkku. Parempi olikin jättää sipusaarelaiset selvittelemään asiat keskenään ja painua Vasikkahakaan, jossa poliisin vanha tuttu naapureiden mukaan kurmootti naisystäväänsä. Paitsi että paikalle päästyään partio joutui toteamaan, että eipäs kurmoottanut. Ääni oli ehkä vaan vähän kova.

Sahla ja Kasanko saivat seuraavaksi oudon puhelun hakatulta mieheltä, joka seurasi pahoinpitelijäänsä ja oli koko ajan puhelinkontaktissa poliiseihin. Ainoa ongelma oli se, että ulkopaikkakuntalainen nuori mies ei tiennyt missä he olivat. Partio ajeli ristiin rastiin soittajan kertomien heiveröisten maamerkkien perusteella, kunnes lopulta kaksikko löytyi kirkon edestä. Lyöjäksi epäilty, asepalvelustaan kaupungissa suorittamassa oleva nuorimies oli tapahtumien kulun suhteen eriävällä mielellä kuin uhri. Mutta vammoja oli suuhun tullut sen verran, että lyötyä lähdettiin viemään poliklinikalle ja lyöjää Hämeenlinnan poliisivankilaan.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä