Poliisina syrjäseudulla

Kitee oli joskus tunnettu pontikasta. Mutta ajat ovat muuttuneet. Laiton pontikan keitto ei enää tunnu kannattavan. Vanhempi konstaapeli Marko Väistö ei muista virkauraltaan kuin yhden tapauksen.

- Kotietsinnän yhteydessä löydettiin käyttämätön laitteisto varaston nurkasta lojumasta. Otettiin se kuitenkin takavarikkoon. Itärajan takaa tuleva halpa viina on pontikan keiton syrjäyttänyt aika tehokkaasti.

Vuoden vaihteen tienoilla syrjäinen Kitee vaikuttaa hyvin kansainväliseltä. Ulkomaalaisia autoja ajaa vastaan tuon tuosta. Lähes kaikki ovat tosin venäläisiä. Sikäläinen ajokulttuuri eroaa merkittävästi suomalaisesta.

Paikallisia ulkomaalaisia Kiteellä on jokin verran, mutta se ei poliisin työhön juuri vaikuta puolin eikä toisin. Viime vuonna Kiteen alueella ei tullut poliisin tietoon yhtään rasistista rikosta.

- Yhdeksänkymmentäluvun puolivälissä täälläkin oli skinheadporukkaa. Siitä ilmeisesti nämä johtajahahmot väistyivät pois tavalla tai toisella, niin samalla aatekin menetti merkityksensä ja tavallaan kuoli pois.

Poliisina omalla kotiseudulla

Poliisin työ pienellä paikkakunnalla on monipuolisempaa kuin suurissa keskuksissa. Tehtäviä on vähemmän kuin suurissa kaupungeissa, joten niihin ehtii paneutumaan huolellisemmin. Järjestyspoliisit hoitavat joskus myös pikkurikosten tutkinnan alusta loppuun.

Marko Väistö asuu ja on myös kotoisin Kiteeltä. Siitä on hänen mukaansa vain hyötyä.

- Kyllähän kylällä moni varmaan tietää, minkä ammattikunnan edustaja olen, mutta ihan rauhassa saan maitoa käydä kaupasta ostamassa.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä