Raimo Sirèn - Rikosbussin MC

Idyllisen maalaiskunta Hattulan pimeä puoli väijyy jokaisen kylätien varrella. Näin voi päätellä, kun on hetken aikaa istunut entisen poliisin Raimo Sirènin kyydissä.

- Tässä pidettiin ylinopeusratsiaa lomille lähteville varusmiehille. Tunnin sisään jäi kymmeniä sotapoikia kiinni ylinopeudesta, Sirèn muistelee Parolannummen varuskunnan mäkeä alas ajaessaan.

Syrjäkylien sorateillä tuntuu siltä, että erilaisia henkirikoksia olisi tehty vähintään joka viidennessä talossa. Yli 30 vuotta poliisina tuottaa runsaan määrän tarinoita.

Pimeitä murtoja

Hattulan vierestä kulkee kolmostie, joka on nykyään Tampere-Helsinki moottoritie. Tien rakennustyömaalla sattui useita murtoja 90-luvulla. Ne olivat aikanaan esillä Poliisi-tv -ohjelmassakin. Jokainen murto jäi selvittämättä. Tuolloin Raimo Sirèn ei voinut sanoa ääneen epäilyksiään.

- Arvelutti se, että mistä murtomiehet tiesivät aina mennä juuri siihen konttiin, jossa oli arvokkainta tavaraa. Muihin kontteihin ei koskettukaan. Oletus minulla ja monella muulla oli, että tieto jotenkin vuoti näiden urakoitsijoiden kesken. Joko niistä joku oli tekijä tai sitten tieto kulkeutui jollekin rikollisliigalle.

Sana riittää

Vanhan kolmostien - nykyään tie 130 - varrella oli ennen moottorien tuloa useita huoltoasemia. Niihin myös murtauduttiin tuon tuosta. Eräänä pimeänä loppukesän yönä tuli hälytys Shellille, jonka paikalla on nykyään golf-kenttä. Poliisipartio havaitsi, että raha-automaattiyhdistyksen pajatson ovi oli murrettu auki ja vihreä vanerinen rahalaatikko poissa, kuin myös murtomies..

- Oltiin hetki hiljaa ja läheiseltä viljapellolta kuului rahan kolinaa. Ajoin pellon toiselle puolen, kuulohavaintojen perusteella. Sieltä huusin kaverille, että varo, mä lasken koiran irti. Ei mennyt kuin vähän aikaa, kun pellolta kuului, että älä laske, tulen sinne. Siihen minä, että mene takaisin huoltamolle, että tää on niin paha koira, etten pysty pitelemään, jos sä tulet tänne.

Raimo Sirènillä ei ollut koiraa mukana, eikä asettakaan, mutta murtomies totteli kiltisti sanaa.

- Vaikka harrastan pistooliammuntaa kilpailumielessä, niin virka-asetta kannoin hyvin harvoin. Jotenkin vierastin aseen näkyvillä oloa. Sehän vaan provosoi suurta yleisöä, kun ase roikkuu vyöllä.

Raimo Sirèn on vetänyt erittäin suosittuja Rikosbussi-kierroksia Hattula-päivien aikaan kesäkuussa. Suomalaisittain ainutlaatuisia kierroksia on järjestetty kahtena kesänä ja tällä tietämää myös kesällä 2012.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä