Vartijan matkassa Turussa

Poliisi-TV vietti Down by the Laituri- lauantain piirivartija Harri Viljalan työtä seuraten Suomen Turussa. Viljalan työvuoro alkoi vuoronvaihdolla Johanna Kujanpään kanssa kello 19. Kun avainnippu ja tieto oli vaihtanut omistajaa, suunnisti Viljala vartijalle tyypilliseen tehtävään eli avaamaan ovea avaimensa unohtaneelle juhlakansalle. Ensimmäinen keikka suuntautui Ylioppilaskylään, missä vastaavanlaisia tehtäviä on usein.

Myöhemmin Viljalan Yaris kuljetti kuvausryhmää ympäri ämpäri Turunmaata, aina Paraisille saakka. Vaikka Turussa oli festivaalihässäkkä ylimmillään, ei se silti heijastunut työhön juuri millään tavalla. Vartijan perustyö on paikkojen tarkistaminen ja sitä työtä riittää koko ajan. Vartijalla ei ole yön aikana ainuttakaan luppohetkeä, toisin kuin vaikkapa poliisilla. Vartijalla on apunaan ja tukenaan ns. ajolista, johon on merkitty tarkistettavat paikat ja kohteet ja johon merkitään montako kertaa yössä ja mihin aikoihin ko. kohteissa käydään.

Toinen perustyö on silmukan kuittaus - kun jostain kohteesta, vaikkapa kaupasta, saadaan tieto, että siellä ei ole kaikki kunnossa tai kaikkia ovia ei ole kuitattu kiinnioleviksi, käy vartija paikalla tarkistamassa tilanteen. Yleensä, kuten DBTL-yönä, kaikki on kunnossa ja hälytys johtuu huolimattomuudesta tai jostain pikkuviasta. Tai sitten vaikkapa jääkaappi on jäänyt auki hurisemaan, kuten Hansa-korttelin ravintolassa kello 2.15. Siitäkin vartijan on tehtävä käynti-ilmoitus.

Vartijan matkassa vei em. paikkojen lisäksi kuvausryhmän Kupittaan jäähallille, Kakolaan, Länsikeskukseen, Haliselle, kylpylähotelli Caribiaan ja Pansioon.

Vartijapiirin viikonlopun tehtävät:

Murto, lvi- ja kylmälaitehälytykset. 7
Ovenavaustehtävät 13
Rikosilmoitinlaitteiden ja niihin liittyvien toimintojen tarkastukset. 6
Muut avustus- ja palvelutehtävät 10

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä