Avunannosta lapsikaappaukseen epäilty sosiaalityöntekijä käräjillä

Kuva: YLE

21.10.

Espoon käräjäoikeudessa käsitellään tänään poikkeuksellista lapsikaappausjuttua. Poliisi epäilee espoolaista sosiaalityöntekijää avunannosta kaappaukseen.

Lapsen suomalainen äiti ja pakistanilaissyntyinen isä kiistelivät lapsen huoltajuudesta käräjillä tammikuussa 2006. Äiti muutti kesken asian käsittelyn lapsen kanssa Ruotsiin.

Sosiaalityöntekijä kehotti äitiä ja lasta pysymään Ruotsissa, vaikka tuomari oli kieltänyt muuttamisen käräjäkäsittelyn aikana.

Sosiaalityöntekijää epäillään avunannosta kaappaukseen sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asianomistajana oleva isä on nyt kaapatun lapsen yksinhuoltaja.

Kaapatun lapsen palautusmaassa Ruotsissa tapausta on pidetty ainutkertaisena. Aiemmin ei tiedetä kunnallisten lastensuojeluviranomaisten ja sosiaalityöntekijöiden toimineen lapsen kaappaamiseksi.

Teon korvausvaatimusten osalta vastaajana on myös Espoon kaupunki, sillä isä ja kaapattu lapsi vaativat syytetyiltä ja Espoon kaupungilta yhteisvastuullisesti korvauksia kaappauksesta aiheutuneista vahingoista ja kärsimyksistä.

YLE Helsinki

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä