Haulikkomiehet ampuivat ikkunoiden läpi Joensuussa

17.10.

Joensuun Utrassa ammuttiin rivitalon ikkunoiden läpi asuntoon varhain lauantaina 17.10.2009 aamulla. Laukauksiin ja ikkunoidensa rikkoutumiseen herännyt asukas ilmoitti ammuskelusta hätäkeskukseen klo 6.07.

Paikalle tulleet kolme poliisipartiota totesivat, että huoneiston ulko-oven lasi ja useita eri ikkunoita oli rikkoutunut. Haulit vaurioittivat myös asunnon irtaimistoa. Tapahtuma-aikaan kolmiossa nukkuivat aviopari, heidän tyttövauva ja vieraana ollut mies. Haulit eivät osuneet ihmisiin.

Poliisi otti tapahtumapaikan naapurissa sijaitsevasta asunnosta klo 6.20 kiinni kaksi ampujiksi epäiltyä 50- ja 34-vuotiasta joensuulaismiestä. Heitä epäillään tapon yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja vaaran aiheuttamisesta. Epäiltyjen kuulusteluja ei vielä ole aloitettu. Miesten hallusta takavarikoitiin kolme haulikkoa ja niihin sopivia panoksia. Miehet olivat kiinniotettaessa humalassa. 34-vuotiaalla on lupa haulikon hallussapitoon. 50-vuotiaalla ei ole ampuma-aselupia.

Asunnolla on meneillään tekninen rikospaikkatutkinta. Jutun tutkinta jatkuu asianosaisten kuulusteluilla. Poliisi puhuttaa aamupäivällä myös naapureita tapahtumien kulun selvittämiseksi.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä