Röyhkeät varkaat vieneet vanhusten lompakoita

 

 

Poliisi etsii neljää röyhkeää lompakkovarasta, jotka ovat vieneet vanhusten lompakoita eri puolilla Suomea. Varkaiden saalis on poliisin mukaan yhteensä yli 60 000 euroa.

Varkaat ovat ilmeisesti Itä-Euroopasta. He ovat seuranneet pääsääntöisesti iäkkäitä ihmisiä pankkiautomaateilla, minkä jälkeen he ovat seuranneet uhreja kauppoihin, missä ovat anastaneet lompakot. Kaupasta poistumisen jälkeen miehet ovat tyhjentäneet tileiltä varat. 

Miehet ovat iskeneet Tampereen lisäksi ainakin Hyvinkäällä, Hollolassa, Raisiossa, Raumalla, Hämeenlinnassa, Orimattilassa, Joensuussa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Kemiössä, Laitilassa, Eurassa, Lohjalla, Pietarsaaressa, Iisalmessa ja Vihdissä.

Rikollisten tapana on ollut se, että yksi puhuttaa iäkästä uhria, toinen vie lompakon ja kaksi muuta estää ulkopuolisten näkymää kohteeseen. Jos tällaisen tilanteen havaitsee, poliisin mukaan mahdollisen rikoksen voi estää menemällä lähelle.

Havainnot varkaista tulee ilmoittaa hätänumeroon 112. Vihjeitä epäillyistä tai heidän olinpaikoistaan voi ilmoittaa numeroon 07187 45582 ja Tampereen poliisipäivystykseen 07187 45800 tai rikosvihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä