Syyttäjä valittaa poliisin raiskaustuomiosta

 

5.2.2010

Syyttäjä valittaa teinitytön raiskanneen poliisin ehdollisesta tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi maanantaina poliisimiehen 16-vuotiaan raiskauksesta ja valokuvaamisesta kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Poliisi houkutteli marraskuussa 2006 virkamerkkinsä avulla kotoaan karanneen tytön asuntoonsa, jossa hän juotti tämän humalaan, raiskasi kahdesti ja otti loukkaavia valokuvia. Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Hirvonen on ilmaissut tyytymättömyytensä ehdolliseen tuomioon ja valittaa siitä hovioikeuteen.

- Käräjäoikeus perusteli ehdollisuutta aiemmin puhtaalla rikosrekisterillä, mutta lain mukaan on huomioitava myös teon vakavuus ja syyllisyyden aste. Tässä tapauksessa tuomion pitäisi olla ehdoton, koska teko on vakava ja syyllisyys korkealla tasolla. Siitä kertoo myös poliisin aseman hyväksikäyttö, sanoo kihlakunnansyyttäjä Jarmo Hirvonen.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi syytteet virka-aseman väärinkäyttämisestä tai virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjä katsoo kuitenkin, että poliisiksi esittäytyminen tuo muassaan virkavastuun, vaikkei mies sillä hetkellä työvuorossa ollutkaan.

Syyttäjä valmistelee parhaillaan valitusta, jossa vaaditaan, että poliisi tuomitaan myös joko virka-aseman väärinkäyttämisestä tai virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjän mukaan tuomion pitäisi olla kahta vuotta pidempi sekä ehdoton. Jos tuomion pituus kuitenkin säilyy ennallaan, syyttäjä katsoo, että se pitäisi vähintäänkin muuttaa ehdottomaksi.

YLE Uutiset

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä