Ulvilan surmista epäilty pysyy vangittuna

 

5.2.2010

Ulvilan surmasta epäilty uhrin aviopuoliso pysyy vangittuna. Satakunnan käräjäoikeus päätti asiasta aamulla Porissa. Puolustusasianajaja Juha Manner vaati käräjäoikeudelta päämiehensä vapauttamista.

Puolustuksen esittämät perusteet eivät riittäneet epäillyn naisen vapauttamiseen. Oikeuden mukaan naista on syytä epäillä henkirikoksesta eli taposta tai murhasta ja sen vuoksi vangittuna pitäminen ei ole kohtuutonta.

Epälty lähetettiin takaisin Turun vankilaan ja hän pysyy oletettavasti vangittuna oikeudenkäyntiin saakka. Ulvilan surman pääkäsittely on Satakunnan käräjäoikeudessa maaliskuun aikana.

Tänään oikeussalissa ei käsitelty syyllisyyskysymystä, vaan naisen vangitsemisen jatkamista. Sekä puolustustuksen että syyttäjän esittämät perusteet ovat pääosin jo entuudestaan tuttuja.

Syyttäjä Jarmo Valkama vetosi aiemmin ilmoittamiinsa seikkoihin ja sanoi, että vangitsemiselle on jopa tullut lisää perusteita.

- Vangitsemista on jatkettava, koska kyseessa on vakava henkirikos eli murha tai tappo, sanoi Valkama.

Puolustus vetosi perhesyihin

Puolustuksen mukaan epäiltyä ei olisi ollut syytä pitää vangittuna, koska tutkinta on valmis eikä ole oletettavaa, että epäilty pyrkisi esimerkiksi välttelemään oikeudenkäyntiä. Puolustus perusteli vapauttamisvaatimusta myös perhesyillä.

- Päämiehelläni on neljä alaikäistä lasta ja olisi kohtuutonta, että vangitseminen vaarantaisi äidin ja lasten väliset suhteet, sanoi Juha Manner.

Manner vetosi myös siihen, että vankilassa epäilty ei pääse tutustumaan tutkinnan runsaaseen dvd-materiaaliin.

Hän viittasi myös julkisuudessa olleisiin tietoihin, joiden mukaan jutun entinen tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti ei pidä epäiltyä syyllisenä henkirikokseen.

YLE Satakunta ja Poliisi-tv

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä