Valtava amfetamiinitakavarikko

25.11.

Helsingin huumepoliisi on tehnyt yhden Suomen suurimmista amfetamiinin takavarikoista. Poliisi takavarikoi kahdesta maastokätköstä Mäntsälästä yhteensä 20 kiloa amfetamiinia.

Poliisi löysi Mäntsälässä sijaitsevasta metsästä kaksi metsäkätköä, joihin huumeet olivat piilotettu. Poliisi otti kiinni kätkön läheisyydestä kaksi virolaismiestä.

Viron poliisi otti kiinni myöhemmin Virossa yhden miehen, joka on tuotu Suomeen. Kolmea virolaismiestä epäillään nyt Suomessa törkeästä huumerikoksesta. Miehet ovat vangittuina ja odottavat joulukuussa alkavaa oikeudenkäyntiä.

Huumeet oli tarkoitus levittää myyntiin pääkaupunkiseudulle.

- Amfetamiinista olisi saanut yli 200 000 käyttöannosta, jonka hinta katukaupassa olisi ollut 800 000 euroa, sanoo huumeyksikön päällikkö Jari Aarnio Helsingin poliisista.

Aarnion mukaan amfetamiini on Suomessa kovista huumeista eniten käytetty huume. Amfetamiinin käyttö ei liity ikään eikä se ole niin sanottu bilehuume.

- Amfetamiini on vaarallinen huume, jota käyttävät niin teini-ikäiset kuin eläkeläisetkin. Suurin osa käyttäjistä on kuitenkin 18 - 35-vuotiaita, sanoo Aarnio.

Huumeiden sijainti merkittiin spray-maalilla

Huumekauppiaat pyrkivät keksimään jatkuvasti uusia keinoja, joilla ostajat löytäisivät huumeiden kätköpaikoille. Viime vuosina suosiossa ovat olleet GPS-navigaattorit, joihin on merkitty huumeiden sijaintipaikat. Usein on myyty myös karttoja, joihin kätköpaikat on merkitty.

Tällä kertaa ostajien liikkumista metsässä oli pyritty helpottamaan valmiiksi merkityn ulkoilureitin avulla.

- Erikoista tässä tapauksessa oli se, että maastokätkön läheisyyteen oli värjätty kiviin ja puihin spray-maalilla merkkejä, jotta ostajat löytäisivät maastokätköt, sanoo Aarnio.

Tällä kertaa kuitenkin huumepoliisi ehti paikalle ennen ostajia. Huumejutun esitutkinta on valmistunut ja juttu on syyteharkinnassa. Syytteet törkeistä huumerikoksista luetaan Helsingin käräjäoikeudessa joulukuun aikana.

YLE Uutiset / Päivi Happonen

Lähetä linkki

Esitysaika

Poliisi-TV on talvitauolla. Tervetuloa seuraamme taas maaliskuussa.

YLE Areena

YLE Areena


Ohjelma on nähtävissä Areenassa 7 päivän ajan tv-esityksen jälkeen.
> AreenaanMuualla Yle.fi:ssä