Musiikki

Takaisin

Jessye Norman - Elän yksin taivaassani

(Jessye Norman -Ich leb' allein in meinem Himmel, meinem Lieben, meinem Lied)

Lauantaina 14.3.2009 klo 11.35

Amerikkalainen sopraanotähti Jessye Norman kertoo avoimesti elämästään, ajatuksistaan ja unelmistaan Marrakeshissa kuvatussa haastattelussa.

Amerikkalainen sopraanotähti Jessye Norman kertoo avoimesti elämästään, ajatuksistaan ja unelmistaan Marrakeshissa kuvatussa haastattelussa. Jessye Norman - Elän yksin taivaassani (Jessye Norman / Saksa 2005) esittelee myös runsaasti lauluesityksiä, joissa Norman palaa lempisävellyksiensä pariin.

Jessye Normania voi pitää maailman menestyneimpänä oopperadiivana sitten Maria Callaksen. Hän on johdonmukaisesti kieltäytynyt puhumasta yksityiselämästään, mutta tässä dokumentissa hän tekee poikkeuksen, kiitos haastattelija Andre Hellerin läheisen suhteen tähteen. Keskustelun intiimin tunnelman ansiosta Normanin henkisiä syvyyksiä päästään tutkimaan läheltä.

Norman käy läpi lapsuuttaan ja nuoruuttaan sekä uransa alkupuolta. Myös ammattiasioita käsitellään, kun Norman kertoo repertuaarin valinnasta, matkustamisesta sekä työskentelystä eri kapellimestareiden ja orkestereiden kanssa. Heller saa Normanin avautumaan myös nykyisestä yksityiselämästään, poliittisista ja filosofisista näkemyksistään, ihmissuhteista ja arjestaan sekä uskonnostaan ja unelmistaan.

Takaisin

Käsikirjoitus ja ohjaus: Andre Heller. Tuotanto: Dor Film Produktionsgesellschaft, Saksa (2005).