Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
 
 
Avioero
 

Keskustelua avioerosta. Vieraina Jari Peltola ja Satu Peltola.

Jari ja Satu olivat yhdessä yhteensä yli kaksikymmentä vuotta. He aloittivat seurustelun 18-vuotiaina ja menivät naimisiin 26-vuotiaina. Avioliitossa ei juuri riidelty, mutta isoja kriisejä oli useitakin. He erosivatkin pari kertaa ennen lopullista eroaan vuonna 2004. Heidän poikansa Ville oli tuolloin 13-vuotias.

Ero oli lopulta molempien tahto. Eroaikana Satu ja Jari riitelivät ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin. Mutta molemmilla oli jo tällöin yksi selkeä päämäärä. Lapsi ei saa olla riidankappale, hänet täytyy jättää omien riitojen ulkopuolelle. He myös sopivat, etteivät puhu kumpikaan lapselle pahaa toisistaan. Näin he sitten toimivatkin, omista riidoistaan huolimatta.

Molemmilla oli eron aikoihin vahvoja vihantunteita toisiaan kohtaan. Jari haki omaan tilanteeseensa apua Fisherin eroseminaarista, Satu luki ja kirjoitteli Eroperhe.net sivuston keskustelupalstalle. Molemmat saivat näin vertaistukea. Heillä oli erilaiset tavat käsitellä eroaan, mutta molemmat osasivat hakea sellaista apua, mikä sopi juuri heille. Näin molemmat pääsivät pikkuhiljaa eroon vihastaan.

Molemmat puhuvat siitä, kuinka tärkeää on, ettei jää kiinni vihaan ja katkeruuteen. Kun päästää irti vanhasta, niin sitten asiat alkavat sujua. Tämä ei tietenkään käy ihan hetkessä, mutta asiaa työstämällä pääsee hyvään lopputulokseen.

Nyt heidän lapsensa Ville asuu äidillään, tapaa isäänsä joka keskiviikko ja joka toinen viikonloppu. Jari ja Satu ovat yhteydessä toisiinsa aina, kun on jotain Villeen liittyvää asiaa. Näin Satu saa jakaa vastuutaan, ja Jari taas pysyy tiiviisti Villen elämässä kiinni. Vaikka uusia puolisoitakin on, niin Villeen liittyvät asiat hoidetaan aina Villen isän ja äidin kesken.


Juontaja Arto Tiihonen
Taustatoimittaja Saija Sievistö

Eroperhe.net

Yksinhuoltajien ja yhteishuoltajien liitto

Väestöliitto
Väestöliiton sivuilla tietoa myös parisuhteesta