Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
 
 
Vanhemmuuteenkin koulu?
 

Vanhemmuuteenkin koulu? Aiheesta keskustelemassa vanhempien tukemiseen erikoistunut Leena Tolonen ja suurperheen äiti Pia Hannuksela

Leena on itseopiskelun kautta lähtenyt tutustumaan itseensä ja aloittanut 1996 itsetuntemuskurssien ohjaamisen. Hän oli myöhemmin perustamassa Operaatio Toivo ry:tä, jonka tarkoituksena oli tukea päihdenuorten vanhempia. Pääpaino on tällä hetkellä vanhempien ennaltaehkäisevässä koulutuksessa. Koulutus tukee vanhemmuutta ja itsensä kehittämistä sekä lisää itsetuntemusta. Leena korostaa muun lisäksi vanhemmuudesta saatavaa iloa.

Pia on sosionomiksi opiskeleva 41-vuotias suurperheen äiti. Hän osallistui vanhempainkouluun kolme vuotta sitten ja sitä kautta Leena ja Pia tapasivat toisensa. He olivat kokeneet vanhemmuudessaan samoja ristiriitoja herättäviä asioita kuin monet muutkin vanhemmat. Pian mielestä vanhempainkoulussa oppii sen, että kuulluksi tulemisen tunne, omien tarpeiden ja aiempien uskomusten tunnistaminen on vanhemmuudessakin hyvin tärkeää. Vanhempainkoulu selkeytti hänen omia tarpeitaan ja toiveitaan – ja muutti myös perheen arkea.

Aamusydämellä pohtii vanhemmuuden muuttunutta luonnetta ja nykyajan kohdistamia monenlaisia odotuksia äiteihin ja isiin. Vanhempien tukeminen ja vanhempainkoulu voivat tukea vanhempia heidän vaikeassa kasvatustehtävässään.

Juontaja Arto Tiihonen
Taustatoimittaja Raimo Vakkuri