Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
 
 
Työparina armeijassa
 

Aiheesta keskustelemassa Niinisalon Tykistöprikaatin Aliupseerikoulun johtaja majuri Pauli Pukaralammi ja hänen alaisensa luutnantti Sami Järvinen.

Puolustusvoimien organisaatio on mielletty erittäin hierarkkiseksi, mutta vieraidemme yksikössä on pienilläkin muutoksilla saavutettu niin alaisten kuin esimiestenkin luottamus ja yhteishenki. Aliupseerikoulun henkilökunta tekee työtä innolla ja suurella asenteella työyksikössä, jossa on käytössä työhyvinvointiin vaikuttavat modernin organisaation työkalut. Esimiehen
ammattitaito johtamisessa on tuottanut tulosta.

Pukaralammin ja Järvisen yksikössä on lähdetty kehittämään ilmapiiriä ja työtyytyväisyyttä kehittämiskeskustelujen kautta. Kehittämisen yksi osa on ollut se, että perheet on otettu mukaan. Perheet tietävät millaista isän/puolison työ on ja työyhteisössä puhutaan perheistä lähes päivittäin. Myös isät osallistuvat lasten hoitoon, esimerkiksi jäämällä lapsen sairastuttua hoitamaan häntä kotiin.

Ohjelmassa Pauli ja Sami kuvaavat tehtyjä uudistuksia elävästi, suorasukaisesti ja humoristisestikin. Kummankin hyvät, ja vähän huonommatkin puolet käsitellään avoimesti. Keskustelussa pohditaan myös miehisyyden muutosta, kun vieraat osoittautuvat aliupseerikoulun ”äidiksi” ja ”isäksi”.

Juontaja Arto Tiihonen
Taustatoimittaja Raimo Vakkuri