Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
 
 
Toimittaja-juontaja Hilla Blomberg
 

Olen viisikymppinen äiti ja toimittaja. Asun tyttöjeni ja villakoiramme kanssa Helsingissä puutalossa. Rosanna käy yläastetta musiikkiluokalla, Sonja on ala-asteella ja käy iltaisin Oopperan balettikoulua. Ronja puolestaan on kolmevuotias, vilkas ja seurallinen hauvamme, joka tervehtii meitä ja vieraitamme metrin pompuilla. Puolisoni kanssa ehdin elää avoliitossa 20 vuotta, mutta suhteemme on nyt katkolla.

Koulutukseltani olen liikuntatieteiden maisteri ja toimittajana minut muistetaankin useimmiten urheilun saralta. Tein opiskelun jälkeen pitkän uran radion urheilutoimituksessa ja koin monia upeita hetkiä, kun pääsin selostamaan huippu-urheilijoidemme saavutuksia maailmalla.

Ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen siirryin työsken-telemään television puolelle ja olin mukana, kun Ykkösen Aamu-tv perustettiin. Sielläkin toimitin aluksi urheilulähetyksiä, mutta vähitellen siirryin juontajaksi, ja aiheet laajenivat.

Toisen lapseni syntymän jälkeen en halunnut enää herätä aamuyöstä töihin enkä lähteä selostuskeikoille pois lasteni luota, joten hakeuduin päivätöihin. Olin ensin A-studiossa toimittajana runsaan vuoden ja sitten sain kutsun Vieriviin kiviin. Ikäihmisten ohjelmaa tein kolmisen vuotta ja lisäksi olin mukana Suomi Liikkeelle -teemavuoden suunnittelussa ja toteutuksessa. Yksi haaveistani eli oman ohjelmasarjan ideointi ja toteutus kävi toteen, kun sain liikkua Syke sytyttää -sarjassa mm. presidentin ja pääministerin kanssa.

Aamusydämellä on ohjelma, jossa tavoitteeni toimittajana toteutuvat. Saan keskustella ihmisten kanssa monenlaisista elämän kirjoon kuuluvista aiheista ja ihmissuhteista. Jaetut kokemukset antavat voimaa ja eväitä elämään ja tämän tunteen haluan välittää myös katsojillemme. On hienoa tavata ihmisiä, jotka pystyvät kertomaan vaikeistakin asioista kameran käydessä!

Hilla Blomberg