Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
 
 
Millainen on hyvä hoitosuhde?
 

Studiossa ovat keskustelemassa omasta arjestaan Miljan palvelutalossa Helsingissä asuva Sirkka Maija Joki ja samassa talossa työskentelevä sairaanhoitaja Sanna Lindberg.

Ohjelmassa 80-vuotias Sirkka Maija kertoo arjestaan ja sen erilaisista sattumuksista. Erityisen tärkeää hänelle on palvelutalon kodinomaisuus ja se, että hän saa asua siellä miehensä Auliksen kanssa. Sirkka Maija ei ole potilas, vaan asukas, joka käyttää talon tarjoamia palveluja niitä tarvitessaan. Muihin asukkaisiin ja hoitajiin, kuten Sannaan, Sirkka Maijalla on luontevat ystävyyssuhteet. Kaikki ovat sinuja keskenään.

Hoitajalle palvelutalo tarjoaa monipuolisen ja -ammatillisen työympäristön, jossa ihmisten kohtaaminen korostuu. Dementiayksikössä erilaiset hankalatkin tunteet täytyy osata käsitellä. Mutta ilon ja yhteisyyden osoituksiin on myös paljon mahdollisuuksia erilaisissa yhteisissä juhlissa ja retkillä. Hoitajan identiteetti on muuttunut aktivoijaksi ja myötäeläjäksi, toki myös turvallisuuden tunteen antajaksi, kertoo Sanna arjestaan.

Juontaja Arto Tiihonen
Taustatoimittaja Raimo Vakkuri