Hae yle.fi:stä:

 
Tekstiversio | Tekstikoko: + / -
 
 
 

YLE-kirjautuminen

 
 
 
 
Uudelleen yhteen eron jälkeen
 

Ohjelmassa vierailee toista kertaa naimisiin mennyt pariskunta, Ulla ja Ilpo Kykkänen Klaukkalasta. He olivat ensin 21 vuotta avioliitossa, sitten erosivat riitaisasti ja puolen vuoden eron jälkeen menivät uudelleen naimisiin.

Sekä Ulla että Ilpo olivat olleet tahoillaan naimisissa jo aikaisemmin. Molemmat olivat menneet 19-vuotiaina ensimmäiseen liittoonsa. Eronneet kohtasivat toisensa työpaikalla ja olivat pitkään ystäviä. Naimisiin he menivät, kun Ullan tytär täytti 10 vuotta.

Yhdessä he rakensivat omakotitalon ja olo oli tasaista. Ilpo oli kuitenkin paljon työmatkoilla ja paria vaivasi puhumattomuus. Lama 90-luvun alussa aiheutti työttömyyden Ullalle ja Ilpo puolestaan kävi omaa kamppailuaan työuupumuksensa kanssa. Ulla tunsi tukehtuvansa ja kaipasi omaa tilaa. Ilpo tilasi eropapereita ja uhkaili erolla, vaikka ei oikeasti sitä halunnut. Eropapereiden lähettäminen tuli Ullalle yllätyksenä. Ulla raivostui lopulta Ilpolle ja jopa vihasi Ilpoa ja halusi unohtaa koko pitkän avioliittonsa.

Ilpo ymmärsi, että Ulla purki vihassaan pahaa oloaan. Ilpo kuitenkin alkoi lähetellä tekstiviestejä ja rakkauskirjeitä Ullalle. Ilpo halusi ainakin selvittää heidän välinsä. Ulla olisi kaivannut rakkaudentunnustuksia jo aikaisemmin avioliitossa, mutta säilytti silti Ilpon kirjeet ja heltyi vähitellen.

Ulla ja Ilpo Kykkänen kertovat oppineensa puolen vuoden eron aikana jotain sellaista, mitä ei osattu tehdä ensimmäisen pitkän avioliiton aikana. He puhuvat nykyään paljon ja avoimesti kaikenlaisista asioista ja katsovat toisiaan silmiin enemmän kuin koskaan. He kokevat, etteivät he ole varsinaisesti muuttuneet paljoakaan, mutta oppineet hyväksymään toisensa. Tähän ovat apua tuoneet myös avioliittoleirit ja parisuhdeterapia sekä suhteen jatkuva työstäminen.

Toimittaja-juontaja Hilla Blomberg
Taustatoimittaja Raimo Vakkuri