Etusivulle
Toimitus
Historia
Arkisto
Linkit

Arkisto

26.12.2000
Milloin on oikea aika tulla äidiksi?

Oikeaan aikaan äidiksi -sarjassa on päästy neljänteen osaan ja joulutunnelmiin. Miten nyt jo kovasti kasvaneet vauvat jaksavat ja miltä tuntuu äideistä? Vauvojen mukana kun äiditkin ovat kasvaneet omaan äitiyteensä.

Tiinan vauva tuntuu olevan vauvojen ihannepainos. Senni nimittäin on nukkunut neljän kuukauden iästä lähtien yöt läpeensä. Ja muutenkin vaikuttaa kaikin puolin rauhalliselta tapaukselta. Yöunet tulivat katkottomiksi, koska Tiina joutui lopettamaan neuvolan käskystä yösyötöt. Taas ne aina niin ihmeelliset neuvolan käyrät näyttivät nousevan liian nopeasti, joten ei muuta kuin lapsi kuriin. Viikon Senni kuulemma huusi yöt läpeensä kun ruokaa ei annettu mutta sen jälkeen on nukkunut kuin herran enkeli. Tuo huutojjakso ei tietysti äidistä ja isästä mukavalta tuntunut. Tiina muuten ehtii täyttää juuri ennen kuvauksia 18v.

Anna-Kaisan Ella vauvalla on sen sijaan vastustanut elämän aloitus oikein kunnolla. Ensimmäiset kuukaudet olivat pelkkää huutoa ja lääkäreissä, vauvahieronnassa ym rampaamista. Syyksi itkuun todettiin aina koliikki ja "eka lapsi", mutta syy löytyikin aika dramaattisesti suoliston kehityshäiriöstä. Reilun neljän kuukauden ikäisenä Ella lopetti kakkaamisen pariksi viikoksi, minkä takia joutui kunnollisiin tutkimuksiin ja oikea diagnoosi vatsavaivoillekin löytyi: Hirschprungin tauti. Taudissa puuttuu suolesta hermosoluja minkä vuoksi suoli ei toimi normaalisti. Ella leikattiin ja suolitukos poistettiin. Samalla poistettiin 20 senttiä suolta. Nyt Ella voi oikein hyvin, mutta laktoosia ei Ellan masu kuulemma koskaan kestä.

Sirkun elämä on kaksosten kanssa kuulemma hyvin säännöllistä. Samaan aikaan syödään ja nukutaa. Jos niin ei tehdä niin Esko reagoi välittömästi. Kaikki pitäisi mennä hänelle aina samalla lailla. Esko on muutenkin arempi kuin Siina. Kaksoset ovat kasvaneet kovaa kyytiä: ovat jo yhdeksänkiloisia. Kaiken kaikkiaan tasaisesti ja mukavasti on heidän elämänsä sujunut.

Akuutti pääsee kurkistamaan jälleen vauvojen kotiin - ja yhteiseen vauvamuskarihetkeen.

Toimittaja: MAARIT VIRKKULA


Seuraava lähetys
Keskustelu & palaute
Vinkit
Piilohulluutta, piilohulluutta!
Terveysteema
AlkuunSivun alkuun