Etusivulle
Toimitus
Historia
Arkisto
Linkit

Arkisto
6.11.2001
Kotisairaala – 
vaihtoehto laitoshoidolle

Espoon kotisairaalan päivä on taas alkamassa, kun hoitajat lähtevät kotikäynneille. Kotisairaala on vaihtoehto vuodeosastolle. Sairaalatasoista hoitoa annetaan potilaan kotona kaikkina vuorokauden aikoina. Suomessa kotisairaala toimintaa on ollut jo kymmenkunta vuotta mm. Tammisaaressa, Helsingissä ja Kotkassa.

Kotisairaalan hoitomaksu on 10 euroa eli n.60 markkaa, jolla potilas saa 1-5 hoitokäyntiä vuorokaudessa, taudin vaatimat lääkkeet ja tutkimukset. Potilas itse maksaa ruokansa, puhtautensa ja normaalit peruslääkkeensä.

Espoossa toimintaa halutaan tarjota myös pienille hoitokodeille ja saattohoitopotilaille. Esimerkiksi dementiapotilas saa tarvitsemansa sairaalahoidon tuttuun ja turvalliseen ympäristöön.

Kotisairaalassa pyritään omahoitaja järjestelmään. Hoidosta vastaa yleislääkäri, joka käy potilaan luona ensikäynnillä ja myöhemmin tarpeen mukaan. Hoitotilanteen muuttuessa potilas voidaan siirtää vuodeosastolle.

Espoon kotisairaalassa potilaita voi olla 12-15 riippuen potilaiden hoidon vaativuudesta. Potilaat otetaan Puolarmetsän sairaalan toimipisteen lähialueelta, jossa potilaan luo päästään tarvittaessa nopeastikin.


Lisätietoja:
Espoon Kotisairaala
toimisto Puolarmetsän sairaala
Puolarinportti 1 00290 ESPOO

Puhelin klo 8- 16
Terveyskeskusavustaja
Maija Kleemola 09 - 816 47 467
Osastonhoitaja Raija Vainio 09- 816 47 449
Lääkäri Kaija Saarelma 09 - 816 47 447

Toimittaja
RAIJA KANTOMAA


Seuraava lähetys
Keskustelu & palaute
Vinkit
Piilohulluutta, piilohulluutta!
Terveysteema
AlkuunSivun alkuun