Etusivulle
Toimitus
Historia
Arkisto
Linkit

Arkisto
9.10.2001
Helsinki City Marathon – 
matka  itseen

Maratonin suosio on lisääntynyt. Nyt yhä useampi tavallinen kuntoilija lähtee leikkiin mukaan. Joka vuosi 9000 suomalaista juoksee maratonin. Vuosittain laji saa 1000 uutta harrastajaa. Monet jäävät koukkuun siinä määrin, että maraton on juostava yhä uudelleen.

Kilpailunjohtaja Pertti Raunion mielestä maratonin salaisuus on siinä, että ihmiset hakevat elämyksiä liikunnasta, jossa maraton on yksi kovimpia paikkoja. Maratonia juoksevat aktiivijuoksijat sekä haasteita hakevat nuoret, jotka pitävät elämyksistä.

Suomen suurimman juoksutapahtuman HCM:n juoksee vuosittain n.5000 harrastajaa. Nopeimmat juoksevat matkan reilussa kahdessa tunnissa ja viimeiset saapuvat maaliin kuudessa tunnissa.

Testauspäällikkö Matti Heikkilä on laatinut tuhansille maratoonareille harjoitusohjelmia Suomen Urheiluopistolla. Itsekin maratonin juosseena hän uskoo, että salaisuus on siinä, että se on riittävän pitkä matka, jotta fyysisen väsymyksen kautta kysytään henkistä kanttia.

Vantaalaiset kaverukset Mikko Kortejärvi ja Jani Mattsson heittivät toisilleen haasteen juosta maraton. Kaverukset harjoittelivat vuoden. Pari viimeistä kuukautta treenattiin Heikkilän tekemän harjoitusohjelman mukaan. Ohjelma perustui juoksutestiin, joka mittasi poikien sen hetkisen kunnon. Pojat juoksivat maaliin hyväkuntoisina ajalla 4.53.30.

Vuoden harjoittelu antaa hyvän fyysisen kunnon, joka auttaa ihmistä jaksamaan arjessa. Se muuttaa ihmistä yhtä paljon, kuin pelkkä maraton kokemus. Psykologitkin ovat todenneet, että liikunta antaa itsetuntoa.

Olipa aika mikä tahansa, se joka on juossut maratonin on itsensä voittaja!

Asiantuntijat:

Pertti Raunio
Helsinki City Maraton Kilpailujohtaja

Matti Heikkilä
Suomen Urheiluopisto

Toimittaja
RAIJA KANTOMAA


Seuraava lähetys
Keskustelu & palaute
Vinkit
Piilohulluutta, piilohulluutta!
Terveysteema
AlkuunSivun alkuun