Etusivulle
Toimitus
Historia
Arkisto
Linkit

Arkisto
10.4.2001
Bioterapeuttiset valmisteet 
tulossa Suomeen 

Saksan maajoukkueen hyökkääjä Jurgen Klinsman reväytti polvensa EM-kisoissa vuonna 1996. Hän luuli kisojensa päättyvän siihen, kun normaalisti paraneminen olisi vienyt kolme viikkoa. Bioterapeuttinen lääkeseos paransi Klinsmanin pelikuntoon viikossa. Nyt Saksan jalkopallomaajoukkueen ja Bayer Muchenin lääkäri Hans Muller- Wohlhart on arvostettu urheilulääkäri, jonka potilaskortisto on täynnä huippu-urheilijoita.

Mullerin hoito pohjautuu homeopatiaan. Vielä kymmenkunta vuotta sitten hoitotapa herätti ihmetystä, mutta ei enää. Muller ei pyri tappamaan kipua vaan aktivoi oman lääkeseoksensa avulla elimistön parantamaan itse itsensä.

Bioterapeuttiset valmisteet pohjautuvat homeopatiassa käytettyihin luonnonaineisiin. Apteekissa olevat valmisteet sisältävät pieniä aktiivimääriä ja niissä on useita vaikuttavia aineita. Yhdistelmävalmisteilla pyritään vaikuttamaan urheiluvammoihin, reumaan ja flunssaan. Professori Helmut Haine on tehnyt aineilla kliinisiä kokeita.

Euroopassa bioterapeuttisilla valmisteilla on jo oma käyttäjäkuntansa. Tutkijat ja lääkärit näkevät näissä luonnonvalmisteissa monia mahdollisuuksia.

Toimittaja: RAIJA KANTOMAA


Seuraava lähetys
Keskustelu & palaute
Vinkit
Piilohulluutta, piilohulluutta!
Terveysteema
AlkuunSivun alkuun