Etusivulle
Toimitus
Historia
Arkisto
Linkit

Arkisto
25.12.2001
Kakarakasseja Karjalaan

Sortavalassa on lasten turvakotien verkosto. Pahimmassa tapauksessa lapsi jää jo keskussairaalan vastasyntyneiden osastolle, josta hän sitten kasvaessaan siirtyy ensin pienten lasten ja myöhemmin kouluikäisten lasten turvakotiin. Lasten auttamiseksi on viritetty useita suomalais-venäläisyhteistyöprojekteja. Yksi näistä on kakarakassi keräys, joka toi joulu iloa suomalaisilta äideiltä karjalan perheille.

Vaaka ry keräsi syksyllä 18 000 kakarakassia, joissa oli vaatteita ja leluja lapsille.
Joukko äitejä matkasi Karjalaan tuomaan avun henkilökohtaisesti perille. Apu tuli tarpeeseen, sillä Sortavalassa puolet perheistä elää toimeentulon alapuolella. Kaupunki ei pysty riittävässä määrin huolehtimaan lastenkodeista. Tällä hetkellä ahtaimmilla ovat monilapsiset perheet. Kakarakasseista riittää iloa niin lastenkodeissa oleville lapsille kuin myös tavallisille perheille ympäri Karjalaa.

Vaikka lastenkotiverkosto toimii, niin jokaiselle lapselle pyritään löytämään sijaiskoti tai kummiperhe Suomesta.

Jos olet kiinnostunut kummiperhetoiminnasta ota yhteyttä Rääkkylän terveyskeskuslääkäriin Tapio Hämäläiseen.
e-mail: tapio.hamalainen@raakkyla.fi

Vauvakassiyhdistys - Vaaka ry

Tuhannet suomalaiset perheet ovat pakanneet käytettyjä ja uusiakin lastenvaatteita ja leluja kauniiksi kasseiksi, lisänneet mukaan hygieniatuotteen ja toimittaneet kassit lähimpään keräyspisteeseen. Noin 40 vapaaehtoista kassivastaavaa ympäri Suomen on kerännyt ja tarkastanut, lajitellut, laskenut ja pussittanut lahjoitettuja kasseja. Yhteydenpito kassiaktiivien välillä tapahtui sähköpostin avulla, ja Vaaka-postituslistalta (yli)työllistyneet kassivastaavat saivat hyviä neuvoja ja rohkaisua rankkoinakin päivinä.
Ympäri Suomen kerätyt Kakarakassit on toimitettu Rääkkylään, josta ne viedään pienissä erissä rajan yli Karjalaan. Siellä kassit jaettaan lapsille sairaaloiden, päiväkotien ja koulujen kautta. Kassien toimittamisesta rajan yli vastaa rääkkyläläinen lääkäri Tapio Hämäläinen, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus avustustyöstä Karjalassa.

- Kakarakassin idea meni hyvin ihmisille perille, kiittelee Mari Viitakangas, yksi kolmesta Kakarakassi-päälliköstä.

- Kassien minimisisältö-ohjetta oli osattu noudattaa hyvin, yleensä lahjoitetut Kakarakassit olivat hyvin runsaita. Ihan kaikki eivät vielä muistaneet, että Kakarakassi tulee pakata kankaiseen kassiin. Muovipussit eivät kestä kuljetusta, ja kukapa haluaisi saada lahjan muovikassissa.

Kakarakassi-kampanjaan osallistuivat myös monet yritykset omilla tuotteillaan tai rahalahjoituksin. Mukana olivat esimerkiksi Inex Partners, Delipap (Muumi-vaipat), VR, Fagerlund Kuljetus ja Suomen Volvo.
Vauvakassiyhdistyksen vauhti ei hyydy
Seuraava Vauvakassiyhdistys Vaaka ry:n valtakunnallinen suurkeräys on Koulureppu Karjalaan. Koulureput toimitetaan perille syksyllä 2002, kun koulut alkavat. Ennen syksyistä suurkeräystä yhdistyksellä on monia pienempiä projekteja. Vielä tämän vuoden aikana alkavat Kortsuja Karjalaan -työpaikkahaaste ja jouluinen Unilelu-keräys ensi- ja turvakotien lapsille. Ursulan päivänä 21.10. Vaaka ry myöntää tunnustuspalkinnon jollekin ansioituneelle vanhemmalle, perheelle tai yhdistykselle, jonka tekemä työ halutaan nostaa yleiseen tietoisuuteen. Jos joku ei ehtinyt tällä kertaa pakata omaa Kakarakassiaan, voi panoksensa antaa muutenkin.

- Heti viimevuotisen vauvakassi-keräyksen jälkeen saimme lukuisia yhteydenottoja kampanjasta myöhästyneiltä, joten osasimme varautua tällä kertaa, kertoo Sanna Rytkönen, yksi kolmesta alkuperäisestä kassiäidistä.

- Toimintaamme voi tukea ostamalla Perhekalenteri 2002 -seinäkalenterin 50 markan hintaan.

Lisätietoa Perhekalenterista saa kotisivuilta ja tilaukset voi lähettää osoitteeseen perhekalenteri@hotmail.com.

Vauvakassiyhdistys Vaaka ry kiittää toimintaamme osallistuneita yksityisiä ihmisiä, yhdistyksiä ja yrityksiä! Yhdistyksen toimintaan voi tutustua kotisivuilla osoitteessa www.sunpoint.net/~vauva.

Puhelimitse tiedusteluihin vastaavat:

0400 936 674/ Mari Viitakangas (Kakarakassi) 0400 427 111/ Sanna Rytkönen (Vaaka ry).

Toimittaja
RAIJA KANTOMAA


Seuraava lähetys
Keskustelu & palaute
Vinkit
Piilohulluutta, piilohulluutta!
Terveysteema
AlkuunSivun alkuun