2004  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


Minä ja Itä-Hakkila

Keskiviikkona 6.10.2004 TV2

- arkea, juhlaa ja elämäntapoja Itä-Hakkilassa Vantaalla libanonilaisen Jean Bitarin silmin

Libanonilaisen ohjaajan Jean Bitarin dokumenttielokuva kertoo Itä-Hakkilasta ja sen asukkaista ja heidän elämäntavoistaan sekä ohjaajan kohtaamisista asukkaiden kanssa.

Millainen on vastaanotto kun asukkaita seurataan läheltä yllättävissäkin tilanteissa? Mitä tunnelmia kahden kulttuurin kohtaaminen luo? Entä millaista on elää ja vaikuttaa yhteisössä ulkomaalaisena?

Jean Bitar on seurannut kameran kautta itähakkilalaisia ja heidän maisemaansa kolmen vuoden ajan. Kamera on kuin päiväkirja tai silmät: se on ollut mukana naapurien kanssa tehdyillä aamuisilla koirien ulkoilutuslenkeillä ja muissa arkielämän tilanteissa sekä naapureiden kodeissa ja muualla ympäristössä.

Kamera seuraa tansseja Pavilla ja juhlia Sotungin lukiossa sekä tapahtumia Hakunilan ostarilla ja Honkanummen hautausmaalla, se on mukana omakotitaloyhdistyksen pikkujouluissa ja Sotungin joulukonsertissa ja kuvaa pihassa pyöriviä tuulimyllyjä, koiria, oravia ja sammakoita.

Tärkeimpiä ovat kuitenkin ihmiset, joita dokumentti lähestyy lämpimästi ja koskettavasti. Elokuva on kunnianosoitus naapureille, Vantaalle ja Suomelle. Se on myös osoitus luottamuksesta: naapurit avaavat ovensa ja kertovat elämästään ja ajatuksistaan kameralle. Ystävien ja kyläläisten ryhmä tuo elämää ja iloa elinympäristöönsä.

Elokuvan on ohjannut Jean Bitar ja tuottanut Bitar Films Oy.

Kuva: Jean Bitar



[Takaisin]