2004  Tammikuu   Helmikuu   Maaliskuu   Huhtikuu   Toukokuu 


Sarastus

Tiistaina 6.1.2004 TV2 klo 19.05

"Se joka kertoo, kevenee, ja se joka kuuntelee, tulee raskaammaksi", toteaa intialainen mietelmä. - Sarastus kertoo tunnoista surun ja kaipuun keskeltä

Sarastus jatkaa Dokumenttiprojektin vuodenvaihteen näytöksiä, joissa on teemana luopuminen.

Sarastus on elokuvakertomus yksin jäämisestä ja rakkaudesta. Se on tarina ihmisten pienistä ja suurista tunnoista surun ja kaipuun keskellä.

Kahdeksan yksin jäänyttä, puolisonsa menettänyttä ihmistä eri puolilta Suomea avaa hetkeksi tuntojensa maailman. Sairaus, onnettomuus, lähteneen oma päätös päättää elämänsä - olipa yksin jäämisen syy mikä tahansa, jälkeen jääneen elämä ei ole enää koskaan ennallaan. Aluksi surevan on ehkä vain keskityttävä siihen, että muistaa hengittää… Aina ei ympäristökään pysty kohtaamaan menetyksen kokenutta vaan jättää tämän yksin.

Miten päästä läheisen kuoleman jälkeen itse takaisin kiinni elämään, kun koko arki on muuttunut ratkaisevasti ja kaikki unelmat ja suunnitelmat tuntuvat kuolleen puolison mukana?

Yhteistä näille ihmisille on elämän merkityksen kokemus, arkeen piilotettu onni ja kehotus tarttua hetkeen. Näistä aineksista syntyy kollektiivinen kertomus selviytymisestä takaisin elämän virtaan.

Sarastuksen on ohjannut Pekka Uotila. Tuotanto: Kristiina Pervilä, Millenniun Film.
(Es. 22.1.2003)

Kuva: Pekka Uotila



[Takaisin]