2005  Syyskuu   Lokakuu   Marraskuu   Joulukuu 


Sivutietä

- Road movie esittelee toisenlaisen Amerikan

Ohjaaja Nina Davenport oli lentokoneiden iskeytyessä World Trade Centeriin USA:n länsirannalla. Iskujen jälkeen Davenport ei uskaltanut lentää, ja siksi hän ajoi kotiinsa New Yorkiin pitkin sivuteitä - ja löysi toisen Amerikan.

Davenport pysähtyi juttelemaan ventovieraiden ihmisten kanssa. Hänen tapaamistaan ihmisistä monella oli aihetta suruun - hyvin erilaisista syistä. Davenportin pitkästä kotimatkasta syntyi road movie Sivuteitä (Parallel Lines).

Davenportilla on kummallinen kyky saada ihmiset avautumaan: hän tapaa naisen, joka on menettänyt lastensa huoltajuuden, cowboyn, joka kertoo äidin murhanneen isän ja veteraanin, joka on kamppaillut vuosikaudet sodan jättämien traumoja kanssa.

Koskettavat, järkyttävät, surulliset ja humoristiset tarinat ja ihmiskohtalot piirtävät kuvan siitä, mitä tavallisten ihmisten amerikkalaisuus tänään on ja kertovat myös sen, miten tähän on tultu.

Sivuteitä on Nina Davenportin kolmas elokuva. Davenportin edellinen dokumenttielokuva, rohkea Ikuinen morsiusneito (Always A Bridesmaid) herätti valmistuessaan laajalti huomiota ja se on esitetty myös Suomessa TV1:llä 11.1.2004.

Kuva: TV2 Tiedotus

[Takaisin]