2005  Tammikuu   Helmikuu   Maaliskuu   Huhtikuu   Toukokuu 


Viimeinen laukaus

Niilo Ingberg on virkeä 92-vuotias veteraanimetsästäjä, joka on käynyt metsällä kymmenkesäisestä asti. Metsästyslain mukaan täytyy suorittaa joka vuosi ampumakoe ennen kuin hirvimetsälle pääsee. Toinen Suomi -kokonaisuuteen kuuluva Viimeinen laukaus kuvaa juuri tuota hetkeä, joka saattaa muuttaa Niilon 80-vuotta kestäneen metsästäjän uran.

Niilo valmistautuu päivään innokkaasti, vaikka olkapäitä on särkenyt aivan julmetusti viime aikoina. "Ei kenelläkään ole tällaista vuosilukua tällaisessa paperissa", toteaa luonnonkauniilla Alhaisen ampumaradalla oleva valvoja.

Ensin on vuorossa ampuminen liikkumattomaan hirvenkuvaan. Niilo joutuu ottamaan toisen kierroksen ennen kuin tulos hyväksytään. Sitten täytyy vielä osua liikkuvaan hirvenkuvaan. Niilo on hieman hermostunut, kun hän lataa - ja laukaisee.

Pekka Kallionpään ja Timo Savusen elokuva kertoo Niilon yhden päivän välityksellä paitsi Niilon halusta säilyttää elämäntapansa myös vanhenemisesta, kun ikä tuo tullessaan rajoituksia, eikä ruumis tai mieli toimikaan niin hyvin kuin vielä vuosi sitten.

Elokuvan on tuottanut Toinen Suomi / Mediaplane, 2004.

Kuva: TV2 Tiedotus



[Takaisin]