[Takaisin]


KORTIT PÖYDÄLLE

Korttihait jahtaavat mestaruutta Las Vegasissa

Dokumenttiprojekti seuraa tiistaina pokerin maailmanmestaruusturnausta Las Vegasissa. Ohjaaja Hervé Martin Delpierre kulkee neljän pelaajan mukana Word Series of Poker -turnauksessa kesällä 2006. Pokeri on saavuttanut huikean suosion viimeisten vuosien aikana - käsillä olevaan turnaukseen odotetaan 30 000 pelaajaa.

Mestaruutta tavoitellaan erillisissä turnauksissa, joissa kaikki pelaajat aloittavat samalta viivalta, samalla määrällä pelimerkkejä. Turnauksissa vain pieni osa pelaajista pääsee jatkokierroksille ja finaaliin. Turnausfinaalien voittajat palkitaan rahapalkinnoilla ja tavoitelluilla rannekoruilla. Lopullinen Texas Holdem -pokerin mestari ratkotaan ratkaisevassa finaalissa.

Dokumentin päähenkilöinä nähdään neljä hyvin erilaista pelaajaa. Yksi heistä on 37-vuotias, Ranskasta Las Vegasiin muuttanut Fabrice Soulier. Hänestä on povattu nousevaa tähteä pokeritaivaalle, sillä menestystä korttipöydistä on jo ehtinyt kertyä. Fabricelle turnaus ei kuitenkaan tuo odotetunlaista menestystä. Mies häviää aloituskierroksella turnaus toisensa jälkeen, ja pian pelikassa alkaakin tyhjentyä.

Kanadalainen 30-vuotias Isabelle Mercier Québéckistä lähtee myös turnaukseen kovin odotuksin. Hän on saavuttanut pokeriammattilaisuuden kovan koulun kautta: aikaisemmin nälkäkuurilla ja yhteismajoituksessa elänyt nuori nainen on nykyisin suvereeni korttihai. Isabel "No Mercy" Mercier saavuttaakin tässä turnauksessa koko uransa parhaan sijoituksen - sekään ei silti tyydytä pelaajaa, joka tähtää aina voittoon.

Edellisenä vuonna 2005 australialainen Joe Hachem vei koko turnauksen pääpotin ja voitti 7,2 miljoonaa dollaria. Asiantuntijat ja ammattipelaajat ovat sitä mieltä, että menestys oli vain onnenkantamoista, eikä Hachemilla ole tänä vuonna mitään mahdollisuuksia voittoon. Joe päättää turnauksen kuitenkin kahteen finaalipaikkaan ja kahden miljoonan dollarin palkkiorahoihin, joten koko turnaustapahtuman yhdeksänneksi sijoittuvan pelurin suoritusta ei voi moittia. Yhtä hyvä kortti ei käy 27-vuotiaalle italialaiselle Luca Paganolle. Yli miljoona dollaria internet-pokerissa voittanut pelaaja saapuu myös koittamaan onneaan Las Vegasiin. Hänelle kilpakumppaneiden kohtaaminen kasvotusten ei kuitenkaan onnistu samalla menestyksellä kuin anonyyminä verkossa. Tappiot lannistavat tämän nuoren pelaajan.

Dokumentti kuvaa aidosti sitä omistautumista ja paloa, jolla pelurit suhtautuvat lajiinsa ja samalla ammattiinsa. Yli kuukauden mittaisen turnauksen päätyttyä Las Vegas tyhjenee korttihaista, mutta ammattipelaajien mielissä siintävät jo uudet pelipöydät ja palkinnot: "The game never really ends".

Dokumenttielokuvan on ohjannut Hervé Martin Delpierre.

Kuva: YLE Kuvapalvelu



[Takaisin]