[Takaisin]


Maalaiselämää II

(Profils paysans: Le Quotidien)

Valokuvaaja-ohjaaja Raymond Depardon vie katsojat pois ranskalaisilta turistipoluilta eteläisen Ranskan ylängöille, Lozéren, Ardèchen ja Haute-Loiren alueelle, jossa perinteisesti karjatilat ovat menneet sukupolvelta seuraavalle satojen vuosien ajan.

Jopa yli 80-vuotiaat tilalliset vievät edelleen karjansa paimenkoiran ja kepin kanssa kukkuloille, kun perijät eivät enää ole kiinnostuneet tilan hoidosta tai haluavat myydä maan urakoitsijoille, jotka rakentavat rauhallisille maille luksuskoteja.

Maat voivat joutua myös isojen maatalousyritysten haltuun, eikä tilallinen saa tarpeeksi korvauksia elääkseen, sillä eläkerahat ovat pienet. Täällä ei nähdä lypsykoneita, eikä huippumoderneja työkaluja, vaan työ otetaan selkänahasta.

Yksinäiset nuoremmat miehet eivät saa eristäytyneille mailleen emäntää ja tiloja joudutaan sulkemaan. "Täällä täytyy pitää yksinäisyydestä", toteaa eräskin tilallinen.

Depardon on itsekin tilallisen poika, eikä elokuva maalaa epärealistista kuvaa ranskalaisesta maalaiselämästä, vaan enemmänkin sympaattisia henkilökuvia koko ikänsä kovaa työtä tehneistä ihmisistä. "Olen itse valinnut tämän ja olen aina ollut onnellinen. Teen tätä vapaasta tahdostani", myhäilee elokuvan alkupuolen, yli 80-vuotias karjatilallinen.

Elokuva on valmistunut 2004 ja on jatkoa ohjaajan vuonna 2001 valmistuneelle elokuvalle ja tuotantoyhtiöiden mukaan on tulossa vielä kolmas osa. Tuottajat: A Palmeraie et Désert & Canal+

[Takaisin]