[Takaisin]


MAANTIEN KURTISAANIT

Perheen tytär irrottautuu prostituution pakosta

Dokumenttiprojektissa nähdään tänään tarina Maantien kurtisaanista Guddista. Dokumenttielokuva seuraa intialaisessa Bachara-yhteisössä asuvia nuoria naisia, joiden kiistanalaisen uravalinnan ovat hoitaneet tiukat perinteet ja perheen painostus: yksi yhteisössä vahvimmin vaikuttavista ja kiistanalaisista traditioista on vanhimman tyttären velvollisuus elättää muu perheensä prostituutiolla.

Intiassa Bachara-yhteisössä elävä Guddi on älykäs ja itsenäinen nuori nainen. Hän on myös perheensä vanhin tytär, joten hänen velvollisuutensa on hankkia perheelle rahaa työnteolla. Traditio on perua ajoilta, joina Intian palatseissa toimi kurtisaaneja. Dokumentti seuraa Guddin, Shanan ja naapurintyttö Sugnitan elämää yhdeksän vuoden ajan. Päivittäin tytöt odottavat tienpientareella rekkakuskeja, joille he tekevät tarjouksia palveluistaan.

Dokumentin alussa Guddi on 17-vuotias ja on työskennellyt jo kaksi vuotta prostituoituna. Vaikka hän onkin nuori ja vain vähän kouluja käynyt, on hänellä paljon uudenaikaisia ajatuksia sukupuolisuudesta, seksuaalisuudesta ja mielipiteenvapaudesta. Nämä ajatukset ovat myös pikkuhiljaa lyömässä itseään läpi tiiviin Bachara-yhteisön elämäntapoihin - uhaten sen ytimessä vaikuttavia perinteitä.

Yllättäen 21-vuotiaana Guddi päättää irrottautua perinteestä ja kieltäytyy jatkamasta tienvarressa työskentelyä. Hänen päätöksensä saa perheen isän ja veljet raivon partaalle. Hätkähdyttävän kasvutarinan nuoren prostituoidun muutoksesta moderniksi naiseksi on ohjannut Mystelle Brabbée.

Tuotanto: Mystelle Brabbée, Anura Idupuganti ja Tom Donahue

Kuva: YLE Kuvapalvelu



[Takaisin]