[Takaisin]


Tavoitteena voitto

(Overcoming)

Tanskan ryhmä Ranskan ympäriajossa

Vast'ikään epon käytön tunnustanut, Ranskan ympäriajon vuonna 1996 voittanut Bjarne Riis kokoaa pyöräilyn ammattilaisista huippuryhmän, jonka hän aikoo valmentaa Ranskan ympäriajon voittoon 2004. Mukana ovat Jacob Piil, Kurt Asle Arvesen, Nicki Sørensen, Andrea Peron sekä italialaiset Ivan Basso ja Michele Bartoli, espanjalainen Carlos Sastre, amerikkalainen Bobby Julich ja saksalainen Jens Voigt.

Värikkään ja monikielisen joukon on joskus vaikea löytää yhteinen kieli ja kehonkieli nousee joskus pääosaan, mistä pitää huolen ryhmän fysioterapeutti Ole, jonka metodit ovat joskus virallisen koulukunnan ulkopuolelta.

Kenraali ei päästä sotilaitaan helpolla: "Jos haluatte voittaa Ranskan ympäriajon, valmistautukaa syömään omaa paskaanne", kiteyttää Riis valmennustapansa, joka on rankka myös henkisesti. Armoa ei tunneta edes silloin, kun Basso saa kuulla, että hänen äitinsä on sairastunut syöpään. Basso soittaa pahimmalle kilpailijalleen, ympäriajon seitsenkertaiselle voittajalle, Lance Armstrongille saadakseen tukea entiseltä syöpäpotilaalta. Seuraavana päivänä he kilpailevat verisesti rinnakkain huikean loppurutistuksen voitosta.

Ohjaaja Tómas Gislason revittää draamaa, kilpailuviettiä, suunnatonta rääkkiä ja saumatonta yhteishenkeä erilaisten persoonien välillä, jotka haluavat jatkaa jopa vakavien onnettomuuksien ja vammojen jälkeen. 3391 kilometriä on rankka keikka.

Dokumentin on tuottanut NFTV A/S, Tanska, 2005.

[Takaisin]