Hakutulos
Hakuehdoilla löytyi 109 artikkelia tai teemaa.
Kulttuuritaistoja ja sensuuria
Suomessa on paheksuttu ulkomaisia sananvapauden rajoituksia, mutta meilläkin on eri aikoina kiivailtu siitä, mitä taiteilijat tai tiedotusvälineet saavat sanoa tai näyttää.
29 audio- ja 8 videoleikettä
Tarvitaanko sensuuria (1972)
Painopiste-ohjelmassa keskustellaan vuonna 1972 muun muassa elokuvasensuurista, rauhanlaista, intimiteettisuojasta ja pornoteollisuuden sananvapaudesta.
1 audioleike
Sensuuri: Katurock (1979)
Tampereen nuori punkylpeys vuonna 1979 oli Sensuuri, jonka kitaristina toimi 16-vuotias Costello Hautamäki. Tuubi-ohjelmassa yhtye julisti katurockin aatetta.
1 videoleike
Filmit sensuurin saksissa (1910-1962)
Elokuvaan on kautta sen historian liittynyt kovempi tai lievempi sensuuri. Sensorit ovat aikojen kuluessa kehittäneet oman uuskielensä ja estetiikkansa.
1 audioleike
Sensuuri jatkosodan aikana (1941-1945)
Saksalaisia ei jatkosodan aikaisissa lehdissä sopinut kutsua "aseveljiksi" vaan "kanssasotijoiksi". Norjasta sai kirjoittaa vain natsijohtaja Quislingia mairittelevia juttuja.
2 audioleikettä
Pentti Holappa itsesensuurin kritisoija (1968)
Kirjailija ja kulttuurikriitikko Pentti Holappa kritisoi haastattelussa yhteiskuntamme ilottomuutta ja hauskanpidon kontrollia.
1 audioleike
Ristivetoa-ohjelma sensuurin kourissa (1970)
Radion ohjelmaneuvosto lakkautti Päivi Istalan ohjelmasarjan lokakuussa 1970. Kriittinen ohjelma asuntopolitiikasta oli neuvoston enemmistölle liikaa.
2 audioleikettä ja 1 videoleike
YLEn sensuroimat
Ohjelma tai musiikkikappale saattoi joutua YLEn sensuurin kouriin moninaisista syistä. Hyllytyksen syynä oli esimerkiksi yllytys homoseksuaalisuuteen sekä viihteen ja faktan sekoittaminen.
8 audio- ja 14 videoleikettä
Valkokankaalta ja sen vierestä (1910-1975)
Elokuvan vaiheisiin mahtuu tähtikulttia, kaksoisolentoja, sensuuria, upeita teattereita, mainoskulkueita, palkintoja, festivaaleja, kriisejä, tukikiistoja, kultasormituottajia ja uusia hienoja elokuvakoneita...
13 audio- ja 29 videoleikettä
Etulinjan kynämiehet (1939-1944)
Suomessa ilmestyi yli 200 sotakirjaa talvi- ja jatkosodan vuosina 1939 - 1944. Osa käsikirjoituksista jäi sotasensuurin takia ilmestymättä. Helena Pilke on tutkinut sotakirjallisuuden syntyä, kustantamista ja sensuurin toimintaa väitöksessään Etulinjan kynämiehet.
1 audioleike