EUROVISION DANCE CONTEST
- EUROTANSSIT 2007

Suomen karsinta
la 25.8. klo 19.30 TV2

Kansainvälinen finaali
la 1.9. klo 22.00 TV2

Aiheesta muualla:
www.eurovisiondance.tv

Eurooppalaista tanssin hurmaa Kakkosella – ideoi kansallinen piirre!

Suomi, YLE ja TV2 ovat mukana, kun kautta aikojen ensimmäinen Eurovision Dance Contest käydään Lontoossa lauantaina 1. syyskuuta. Kyseessä on uusin tulokas Euroopan yleisradioliiton (EBU) perustamassa Eurovision-ohjelmaperheessä. Kahtena ensimmäisenä vuotena tanssikilpailun järjestelyistä vastaa Iso-Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Luvassa on näyttävä Graham Nortonin isännöimä spektaakkeli, jossa tanssiparit 16 eri maasta kilpailevat tv-katsojien suosiosta. Yli kaksituntisen shown aikana kukin pari esittää kaksi tanssia, joista toisen on oltava vakio- tai latinalaistanssi. Toisen tanssin parit saavat itse vapaasti valita, mutta heidän on sisällytettävä siihen jokin kansallinen piirre.

Mikä on se kansallinen piirre, jota toivot suomalaisparin ilmentävän freestyle-tanssissaan koko Euroopalle?

Lähetä meille ehdotuksesi 15. elokuuta mennessä sähköpostitse osoitteeseen eurotanssit@yle.fi tai postitse osoitteeseen Eurotanssit 2007, PL 196, 33101 Tampere. Liitä ehdotuksesi mukaan nimesi ja yhteystietosi.

Suomen karsinta 25. elokuuta

Suomen karsinta Eurovision tanssikilpailuun järjestetään Pasilan tv-studio 2:ssa lauantaina 25. elokuuta klo 19.30 alkaen. Karsinnan juontavat Jaana Pelkonen ja Simo Frangén.

Suomen edustuspaikkaa tavoittelee karsinnassa 8 tanssiparia, joista tv-katsojat valitsevat voittajan puhelin- ja tekstiviestiäänestyksellä. Kilpailevat parit ovat:

Mukana karsintalähetyksessä on myös tuomaristo, jonka tehtävänä on kommentoida tanssia, koreografiaa, pukuja, ilmaisua ja musiikkivalintoja, mutta ei antaa pisteitä. Tuomareina toimivat Marco Bjurström, Aira Samulin, Alpo Suhonen ja Sirpa Suutari-Jääskö.

YLE järjestää Suomen karsinnan yhteistyössä Suomen Tanssiurheiluliiton kanssa, ja kaikki tanssiparit ovat Kansainvälisen tanssiurheiluliiton (International Dance Sport Federation, IDSF) hyväksymiä.

YLE TV2 lähettää sekä kotimaisen karsinnan että kansainvälisen finaalin suorana lähetyksenä.