www.yle.fi          
  JuontajaTekijätPalauteEtusivu 

 
Press

     

 
Haamupoika
24.5.2007 klo 22.05 TV2

Eletään uuden vuosituhannen vaihteen ensimmäisiä aikoja. On torstai, tammikuun 20. päivä vuonna 2000. Turun yliopistossa tietojenkäsittelyoppia lukeva 21-vuotias Jussi Neuvonen valmistautuu ystävänsä kanssa akateemisiin bileisiin, jotka pidetään suositussa "57"- ravintolassa.

Juhlat kestävät aamuyöhön saakka. Vähän kello neljän jälkeen aamuyöllä Jussi nostaa läheiseltä pankkiautomaatilta rahaa 200 markkaa. Viimeisen havainnon miehestä tekee taksikuski, joka näkee hänen nojaavan farkkuliikkeen ikkunaan. Tämän jälkeen opiskelija-poika katoaa. Mitä nuorelle miehelle tapahtui? Jussi Neuvosen henkilöhistoria ja katoamispäivän tapahtumat antavat tilaa usealle tulkinnalle. Joutuiko rahaa nostanut nuorukainen ryöstön kohteeksi? Nousiko hän tuntemattomaan autoon? Miksi hänen lompakkonsa löytyy kaukana Kauppatorilta sijaitsevalta huoltoasemalta? Vai saivatko sydänsurut vallan Aurajoen vartta kotiin matkaavasta Jussista?

Jussi Neuvosen tapauksessa kysymyksiä on monia, vastauksia ei yhtään. Nuori mies on ollut kadonneena kuusi vuotta. On selvää, että joku tietää asiasta lisää mutta ei halua tulla tietoineen julkisuuteen. Niinpä hänen rakkaittensa on täytynyt elää kaikki nämä vuodet epätietoisuudessa ja mielikuvituksen julmassa armossa. Epätietoisuus on kuolemaakin kovempi kohtalo.

[Takaisin]