|YLE|                          w w w . y l e . f i / k a m e r a k i e r t a a
> tulossa
arkisto
tekijät
palaute
etusivu

SIENIKOULUSSA TUORETTA ASIAA

Minkälainen mahtaa tulla sienikaudesta, kun pitkään oli lämmintä ja kuivaa, pohtii riippumaton ajattelija illan hämyssä loikoessaan, kun ötökät vasta heräilevät kanervikosta. Kamera kiertää ohjelman oma sienikoulu alkaa 19.8. ja tarjolla on vain tuoretta tavaraa, sillä elokuun alussa metsissä näytti vielä perin köyhältä lähes koko maassa. Mutta ennusmerkit ovat lupaavia. Sieniä tulee, mutta kausi alkaa normaalia myöhemmin, vakuuttavat ohjelman asiantuntijat.




Perjantai 16.9. klo 18.20

Syksyllä hauki syö ahnaasti ja luonto lumoaa.




Maakallan hirsirakennukset ovat kestäneet viistoja sateita ilman nykyajan
suoja-aineita yli 200 vuotta.




Sienikoulu 5. tutkija Esteri Ohenoja. Haperoherkkuja.






Haperot ovat erinomaisia ryöppäämättä pannulle valmiita maukkaita sieniä. Haperoiden tuntomerkit ovat haprakka, juustomainen malto. Eija Takala tekee haperotäytteiset kesäkurpitsakupit.

HAPEROTÄYTTEISET
KESÄKURPITSAKUPIT


600 g haperoita
1 - 2 kesäkurpitsaa

TÄYTE:
haperoita
kesäkurpitsaa
porkkana
sipuli
valkosipuli
basilikaa
oreganoa
juustoraastetta
tomaattipyreetä

Täytettä paistetaan pannulla 20 minuuttia.
Uunin lämpö 200 astetta

ISOHAPEROMUNAKAS

500 g haperoita esim. isohaperoa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
valkopippuria
4 kananmunaa
tilkka vettä

paistamiseen rypsiöljyä











<< Takaisin arkiston etusivulle