|YLE|                          w w w . y l e . f i / k a m e r a k i e r t a a
> tulossa
arkisto
reseptit
tekijät
palaute
etusivu

Torstai 1.2. klo 18.20







Mainosten ravintomielikuvat kauhistuttavat asiantuntijaa. Uusia ravitsemustottumuksia voi opetella myös hyvän elon kursseilla.







Oulussa vanhuksia on siirretty naapurikuntiin hoidettavaksi. Omaiset eivät hyväksy toimintaa. Omaisten puheenvuoron kayttää Antero Varis.





Ruuan hinta ei Suomessa laske vaikka raaka-aineet olisivat ilmaisia. Perustelen asian. Laskin markka-aikaan yhden kotimaisen kalapurkin hinnan muodostuksen. Kala ja lisukkeet purkkia kohti maksoivat 16 penniä, tyhjä, teflonoitu purkki markan, ja tuote purkittamosta lähtiessään noin 2 ja puoli markkaa. Marketin hyllyssä hinta oli 8 markkaa 50 penniä. Tuo lisäarvo - lainausmerkeissä - oli syntynyt matkalla varastoista toiseen ja lopulta sinne hyllyyn, mukana ovat tietenkin eri osapuolten katteet.. Ruuan hintaa ei siis laske raaka-aineen hinnan alentaminen, vaan turhien väliportaiden karsinta, eli käytännössä lähiruoka. Se onnistuu Keski-Euroopassa, miksei myös meillä?






<< Takaisin arkiston etusivulle